Google News Showcase a fost Lansat si in Romania Astazi

Google News Showcase a fost Lansat si in Romania Astazi
FOTO: Google Blog.

Google a anuntat astazi lansarea News Showcase in Romania, un program gandit pentru a sustine jurnalismul prin licentierea de stiri, 16 publicatii din tara semnand parteneriate cu Google, printre care si iDevice.ro, iar aici va puteti abona la fluxul de stiri din Google News. Iata ce a spus Google despre lansarea programului in Romania.

Jurnaliştii şi editorii de ştiri joacă un rol cheie în a ne ajuta să înţelegem subiecte importante pe măsură ce acestea se desfăşoară. Accesul la informații de încredere este important pentru noi toți, iar la Google suntem dedicați sprijinirii reporterilor și editorilor care lucrează neobosit pentru a ne oferi știri.

Prin Google News, Top Stories in Search și multe altele, ajutăm oamenii să găsească linkuri către povești și îi ajutăm pe editori să găsească cititori. În plus, investim în produse, finanțare și programe pentru a sprijini industria de știri cu Google News Initiative. Aceasta include sprijinirea a 16 editori români prin Digital News Innovation Fund cu o finanțare de 1,8 milioane EUR și acordarea de sprijin financiar de urgență a peste 50 de editori prin Fondul de ajutor de urgență pentru jurnalism în timpul pandemiei de COVID-19. Din 2015, am oferit și instruire pentru aproape 900 de jurnaliști din România pentru a-i ajuta să cerceteze, să verifice și să-și vizualizeze poveștile.

Astăzi anunțăm cea mai recentă inițiativă a noastră de a sprijini jurnalismul în România prin lansarea Google News Showcase, produsul nostru și programul de licențiere pentru editorii de știri.

Google a semnat parteneriate cu 16 publicații naționale din România, inclusiv radiodifuzori și canale de știri, care oferă o acoperire importantă a știrilor oamenilor din toată țara. Printre titluri se numără Adevarul.ro, Agerpres, Descopera.ro, Digi24, Edupedu.ro, G4Media.ro, Gandul, HotNews.ro, iDevice, Mobilissimo.ro, News.ro, Profit.ro, Newsweek, StartupCafe.ro, StirileProTV .ro și Wall-Street.ro. Vom continua să lucrăm cu alți parteneri de știri din țară pentru a adăuga mai mult conținut în viitor.

Cu această nouă experiență, oferim editorilor o varietate de șabloane de panou Showcase de știri pe care să le folosească pentru a oferi context suplimentar poveștilor și pentru a adăuga articole, cronologie și multe altele conexe. Panourile oferă editorilor de știri un control mai direct asupra prezentării și branding-ului lor, ajutându-i să fie mai vizibili pentru cititorii lor dedicați și pentru cei care tocmai le descoperă.

Panourile News Showcase pot apărea pe Google News și Discover și pot direcționa cititorii către articolele complete de pe site-urile web ale editorilor, ajutându-i să-și aprofundeze relațiile cu cititorii. Pe lângă veniturile care provin direct de la acești cititori mai implicați, editorii participanți vor primi plăți lunare de licențiere de la Google.