Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Atentionarea pentru Romani, ce Dezvaluiri a Facut

Ministrul Sanatatii transmite o atentionare extrem de importanta pentru milioanele de romani din toata tara, iar asta pentru ca oficialul guvernului vorbeste despre ceea ce ar trebui sa stie romanii, importanta vaccinarii impotriva Coronavirus cat timp pandemia inca nu s-a terminat in Romania.

Ministrul Sanatatii vorbeste si despre felul in care au fost semnate contractele pentru livrarea vaccinurilor in Romania, sau alte state europene, dand de inteles ca ele n-ar fi avut in vedere interesul statelor membre, ca o prioritate majora in momentul incheierii lor.

“In momentul de fata impactul, probabil cel mai mare, in ceea ce priveste vaccinul este de natura economica, pentru ca prea putina lume se gandeste in momentul de fata la infectia cu noul Coronavirus, si se gandeste mai mult la sumele de bani care trebuie platite de statele membre ale UE, dar si de SUA, intr-un moment in care pandemia practic este la un nivel foarte scazut.

Niste contracte incheiate cu foarte multe dibacie fie de catre Comisia Europeana, fie de catre SUA, curg in continuare, si nu stiu daca in favoarea statelor membre ale uniunii, si respectiv SUA. Foarte multe vaccinuri candidate impotriva Coronavirus au fost dezvoltare, insa au ajuns la final relativ putine, dar organizatiile internatioale au pus la punc tun mecanism in care sa existe un acces nediscriminatoriu la un eventual vaccin pentru toate statele lumii.

Lucrul acest s-a intamplat in realitate mult mai putin, si pana la urma cele mai cunoscute au fost cele de la Pfizer, care au lucrat cu o anumita intreprindere din Germania. Aceste vaccinuri au fost dezvoltate printr-o cercetare care nu a fost subventionata, drept pentru care nici pretul lor nu a fost in vreun fel subventionat, dar in paralel cu ei alte vaccinuri care utilizau o tehnologie diferita au fost dezvoltate.

Viata a demonstrat ca diversele discutii, temeri, referitoare la reactiile adverse la aceste vaccinuri nu sunt sustenabile, iar asta pentru ca au existat incidente extrem de rare, la toate vaccinurile, dar totusi cel de la AstraZeneca a fost la un moment dat de la utilizare, si au ramas celelalte vaccinuri costisitoare ca alternativa.

Un lucru important s-a intamplat, vaccinurile au fost testate initial in ceea ce priveste capacitatea de a opri transmiterea virusului, si au fost cifre variate pentru toate, cele de la Pfizer, si Moderna avand eficacicate de peste 90%, restul avand o eficacitate mai redusa privind transmiterea.”