Armata Romana Trimisa la Lutca pentru a Ajuta la Repararea Podului Prabusit

Armata Romana Trimisa la Lutca pentru a Ajuta la Repararea Podului Prabusit

Armata Romana a fost trimisa de catre ministrul Vasile Dincu la Isaccea si Lutca sa ajute la fluidizarea traficului peste Dunare, pe de o parte, si la repararea podului prabusit zilele trecute, pe de alta parte, ambele misiuni fiind extrem de importante pentru traficul rutier din zona.

Armata Romana este folosita de catre autoritati in aceste situatii multumita rapiditatii cu care poate pune in aplicare solutii care sa contribuie la rezolvarea problemelor, si nu e exclus sa o vedem folosita in situatii similare in viitor de catre autoritatile noastre.

“Misiuni pentru MApN la Isaccea și Luțca. Din ordinul ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, structurile militare cu competențe în domeniu au demarat, în regim de urgență, procedurile pentru implementarea dispozițiilor prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, referitoare la instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, 

Ucraina, respectiv asigurarea unei soluții temporare pentru traversarea râului Siret între localitățile Luțca și Sagna, județul Neamț. Echipe din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila și Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași realizează, la acest moment, evaluări și recunoașteri la cele două locații pentru identificarea, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale, modalităților tehnice și soluțiilor legislative pentru implementarea, în cel mai scurt timp, a celor două dispoziții. 

În urma acestor evaluări vor fi stabilite măsurile și termenele concrete de acțiune. În imagini sunt colegii noștri de la Brigada 15 Mecanizată din Iași care evaluează situația de la Luțca.”