ING Bank: ATENTIONARE pentru Clienti, Pericolul unui Nou Atac Cibernetic

ING Bank ATENTIONARE Clienti Pericolul Nou Atac Cibernetic

ING Bank, una dintre cele mai mari si mai importante banci din Romania, are un numar mare de clienti care-i folosesc serviciile in diverse zone ale tarii in momentul de fata, iar pentru ei a emis in decursul ultimelor saptamani multe avertismente privind atacurile cibernetice. Avertismentele pe care ING Bank le-a emis au scopul de a-i proteja pe clienti de situatiile in care ar putea deveni victimele unor hackeri care vor sa le fure banii, ceva ce se intampla tot mai des.

ING Bank le-a spus clientilor din Romania ca atunci cand primesc un email care pare sa fie expediat de catre banca, si in care li se cer date personale, sau sa se logheze intr-un anumit website, trebuie sa fie extrem de precauti. Exact asa se desfasoara un nou atac cibernetic in Romania impotriva clientilor bancii, persoanele din spatele lui trimitand email-uri concepute special pentru a-i pacali pe oameni sa isi cedeze datele personale, sau pe cele ale conturilor.

Clientii ING Bank vizati de un nou atac cibernetic periculos

ING Bank ATENTIONARE Clienti Pericolul Nou Atac Cibernetic email

ING Bank ne spune sa fim foarte atenti la felul in care sunt scrise email-urile de acest gen, iar asta pentru ca dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, vorbim despre cuvinte scrise gresit, si un “specialist” al bancii care nu e roman, sau “speclist”. In general, email-urile din cadrul atacurilor de tip phishing sunt scrise cu multe greseli gramaticale, si sunt usor de descoperit, ceea ce ar trebui sa fie un prim semnal de alarma pentru oameni.

ING Bank ne atrage atentia si asupra adresei de email de pe care vin aceste tipuri de mesaje, iar asta pentru ca in general ele nu vin de la vreo adresa care sa apartina efectiv bancii, ceea ce este un prim indiciu ca mesajul este unul fals. Desigur ca trebuie sa fim atenti si la situatia in care ni se cere sa accesam vreun link, si sa evitam acest lucru, pentru ca in esenta ajungem pe un website clonat in care datele noastre sunt furate de hackeri.

ING Bank are pe website-ul sau mai multe informatii detaliate cu privire la modalitatile prin care ne putem proteja impotriva atacurilor de tip phishing, asa ca daca sunteti interesati de ele, ar trebui sa le descoperiti acolo pe toate.