Vasile Dincu: Masurile Urgente Luate de catre Armata Romana la Granita cu Ucraina

Vasile Dincu Masurile Urgente Luata Armata Romana Granita Ucraina

Vasile Dincu, ministrul Apararii, a publicat astazi o informare oficiala cu privire la masurile care au fost luate de catre Armata Romana, la cererea autoritatilor, pentru a se face o mult mai buna fluidizare a traficului naval peste Dunare, iar un bac militar a fost deja instalat punctul de trecere a frontierei dintre Romania si Ucraina, la Galati.

Vasile Dincu spune ca programul bacului militar este zilnic intre orele 6:00 si 20:00, la interval de 60 de minute intre curse, masura fiind luata la punctul de trecere a frontiere cu Ucraina, Isaccea, scopul fiind de a facilita trecerea unui numar mai mare de persoane din Ucraina care vor sa intre in Romania in aceasta perioada.

“Un bac fluvial militar acționează de astăzi la Galați Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu astăzi, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17. Programul de funcționare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 și 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare și fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naționale.

Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea.

Nava militară care acționează la Galați este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Batalionul Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos “, cu rolul de a asigura mobilitatea forțelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.”