CEC Bank: Anuntul Oficial care Genereaza NELINISTE pentru Romania

CEC Bank Anuntul Oficial Genereaza NELINISTE Romania

CEC Bank a publicat o informare care genereaza foarte multa neliniste pentru milioane de romani din intreaga tara, una care ar trebui sa fie in atentia foarte multor persoane, iar asta pentru ca in baza unui nou studiu realizat recent, banca ne arata situatia financiara a romanilor. Conform acestui studiu pe care CEC Bank l-a realizat, nu mai putin de 66.5% dintre romani nu au in momentul de fata economii facute, ceea ce arata ca exista o vasta parte a populatiei care are nevoie de ajutor in aceasta perioada economica foarte cimplicata.

CEC Bank spune deasemenea faptul ca in cazul celorlalti 33.5% dintre romani care au economii, peste trei sferturi le au in cuantum mai mic de 10.000 de euro, insa macar au bani pusi deoparte pentru orice fel de urgente. Conform CEC Bank, doar 9.8% dintre romani au in momentul de fata economii cu valoare mai mare de 20.000 de euro, cifra fiind una foarte mica pentru o tara care face parte din Uniunea Europeana.

CEC Bank: Anuntul Oficial care Genereaza NELINISTE pentru Romania

CEC Bank dezvaluie faptul ca 52.8% dintre romani nu reusesc sa faca economii lunar, insa 21.8% dintre cei care o fac, reusesc sa puna deoparte 300 de LEI pe luna, 13.6% intre 300 de LEI si 600 de LEi pe luna, 5.8% pana la 1.000 de LEI, si doar 6% peste aceasta suma. Banii lichizi raman in continuare metoda favorita a romanilor de a pastra banii ca si economii, iar conturile curente sunt la o distanta considerabila, ceea ce nu e tocmai neasteptat.

CEC Bank spune ca majoritatea romanilor prefera sa faca economii in LEI, in timp ce doar 11.9% prefera sa o faca in diverse valute, desi acest procent e probabil mai mare acum din cauza razboiului din Ucraina. Studiul pe care banca il face acum este similar cu unul facut cu doar cateva luni in urma, dupa izbucnirea razboiului din Ucraina, dar rezultatele sunt aceleasi, aratand starea precara a economiei din Romania.

CEC Bank va continua cel mai probabil sa faca studii similare si in cursul anilor urmatori, insa este de asteptat ca rezultatele sa fie similare cu cele care sunt inregistrate in momentul de fata in tara noastra.