Fortele Aeriene Romane au Participat la Adriatic Strike 2022

Fortele Aeriene Romane au Participat la Adriatic Strike 2022

Fortele Aeriene Romane au participat la un nou exercitiu in Slovenia, numit Adriatic Strike 2022, soldatii tarii noastre intrenandu-se in tandem cu militari din alte tari ale NATO pentru a isi creste interoperabilitatea cu armatele celorlalte tari care fac parte din alianta militara acum.

MApN spune ca au fost trimise 3 elicoptere IAR 330 SOCAT in Slovenia pentru a participa la aceste exercitii, impreuna cu personal navigant, tehnico-ingineresc, dar si de coordonare, toti fiind dislocati de la Baza 71 Aeriana General Emanoil Ionescu, iar mai jos aveti toate detaliile.

Adriatic Strike 2022, exercițiu în Slovenia Participarea militarilor din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” la exercițiul multinațional întrunit „Adriatic Strike 2022”, planificat de Forțele Armate Slovene și desfășurat în perioada 23.05-05.06.2022, a presupus dislocarea a 3 elicoptere IAR 330 SOCAT, personal navigant, tehnico-ingineresc și de coordonare la Baza Aeriană Cerklje, Slovenia.

Exercițiul s-a executat într-un mediu antrenant, provocator și realist pentru echipaje, iar participarea forțelor și mijloacelor a reprezentat o oportunitate deosebită de instruire într-un mediu multinațional, crescând nivelul de interoperabilitate.

Această oportunitate deosebită de instruire a adus un plus de experiență atât pentru piloți, cât și pentru întreg personalul care a luat parte la exercițiu. Scenariile au cuprins aspecte referitoare la sprijinul aerian apropiat și măsuri de coordonare a sprijinului aerian/ sprijinului prin foc, militarii bazei participând la trageri aer-sol cu muniție reală cu tunul de bord, în poligonul Pocek.