Volodimir Zelenski: Declaratia de Ultim Moment privind Razboiul cu Rusia

Volodimir Zelenski Declaratia Ultim Moment Razboiul Rusia

Volodimir Zelenski vorbeste lumii intregi despre evolutia razboiului din Ucraina din ultimele zile, iar asta pentru ca armata tarii sale lupta eroic pentru a-si apara patria, presedintele tarii afirmand ca a avut numeroase discutii cu liderii unor importante tari europene, dar si cu presedintele SUA.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea despre noi sanctiuni care ar putea fi impuse de catre SUA impotriva Rusiei in perioada urmatoare, totul in tandem cu noi masuri economice si politice care ar putea fi adoptate in mod oficial pentru a contribui la scurtarea razboiului cat se poate de repede.

“În toate contactele internaționale aud admirație pentru acțiunile apărătorilor noștri. Lumea chiar vrea să învețe de la ucraineni cum să lupte și cum să câștige. În cele 112 zile ale acestui război, armata ucraineană a dovedit că curajul și înțelepciunea pe câmpul de luptă, împreună cu capacitatea de a învinge tactic inamicul, dau rezultate semnificative, chiar și în ciuda avantajului semnificativ al armatei ruse în numărul de soldați și echipament.

Ne asteptam la o crestere a ajutorului militar pe care il va primi Ucraina, decizia urmand a fi luata in cadrul unor intalniri in format Rammstein, Marea Britanie si Danemarca anuntand deja ca vor organiza o conferinta speciala pentru donarea de bani si echipamente militare, care va fi organizata in luna august in Copenhaga, 14 state acceptand sa participe.

Presedintele Joe Biden m-a anuntat in legatura cu un nou ajutor militar in valoare de 1 miliard de dolari, printre tehnica militara care urmeaza sa ne fie trimisa numarandu-se si aparatura care sa permita protejarea zonelor de coasta, insa vom primi inclusiv sisteme de lansare a rachetelor, dar si sisteme de artilerie, toate de ultima generatie.

Un nou pachet umanitar de suport a fost deasemenea anuntat pentru Ucraina, 250 de milioane de dolari fiind deasemenea donati de catre SUA, iar cu presedintele Joe Biden am discutat despre noi masuri care sa accelereze sfarsitul razboiului, printre acestea numarandu-se cele politice, economice, dar si implementarea de noi sanctiuni.

Voi vorbi la Summitul NATO care va avea loc in Madrid, dar si la cel al intalnirii G7, iar in urma discutiilor avute cu reprezentante Macedoniei de Nord, Albaniei si Muntenegrului, acestea si-au aratat sustinerea pentru acordarea Ucrainei a statutului de tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana cat se poate de curand.”