Ministrul Sanatatii: Avertizare de Ultima Ora, Pericolul pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii transmite o extraordinar de importanta avertizare pentru milioane de oameni din toata Romania printr-un anunt pe care l-a facut in Parlamentul Romaniei, iar asta deoarece vorbeste despre problemele de sanatate pe care le genereaza poluarea mediului inconjurator.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre combustibilii folosii care produc foarte multe decese anual in randul oamenilor, dar si despre fumatul activ, sau pasiv, plus despre alte metode prin care omenirea distruge mediul inconjurator, dar isi face deasemenea singura rau, din pacate.

“Sanatatea in toate politicile, adica toate politicile care sunt adoptate sectorial, trebuie sa tina cont de impactul asupra sanatatii, si cred ca generarea de poluanti care afecteaza mediul care afecteaza apa, aerul, trebuie sa reprezinte una dintre preocupari. Sigur, sunt cateva zone, sectoare, care se vor schimba incet, vor continua sa influenteze pentru un timp destul de lung calitatea aerului.

Ma refer la utilizarea combustibililor fosili, vedem ca exista un interes in momentul de fata pentru inlocuirea combustibililor fosili cu alte surse de energie verde, inclusiv in zona autovehiculelor, dar pana va exista un impact real asupra poluarii generate de catre combustibilii fosili, va dura destul de mult.

Mai mult, toate aceste elemente care duc la poluare, si care duc la un numar mare de decese, de exemplu bolile pulmonare care au ca origine diversii poluanti, expunerea la diversii poluanti din aer, produc circa 7 milioane de decese pe an, ceea ce este extrem de mult, iar la ele se adauga inca 1 milion de decese datorate poluarii solului.

Vedem ca doar din aceasta zona, aproape 10% dintre decesele inregistrate la nivel global sunt datorate unor cauze care pot fi influentate prin decizii politice, si ulterior prin decizii de natura administrativa, dar este nevoie pe de alta parte si de foarte multa educatie.

Fumatul are un triplu efect in ceea ce priveste poluarea, pe de o parte expunerea la tutun si la produsele din tutun, fie prin fumat, fie prin expunerea pasiva in incintele in care alte persoane fumeaza, reprezinta un factor major pentru afectiuni pulmonare, dar as vrea sa va aduc in atentie si un alt element important, aproape 1 milion de tone de deseuri, mucuri de tigara, se acumuleaza anual.”