Noul Malware pentru Android Folosit pentru Spionaj de Guvernele Lumii

Noul Malware Android Folosit Spionaj Guvernele Lumii

Android, cel mai folosit sistem de operare din intreaga lume, revine in centrul atentiei in momentul de fata dupa dezvaluirea unei noi probleme extrem de serioase care vine ca o surpriza destul de mare, avand in vedere ceea ce ne arata. Acum cateva luni a fost dezvaluit faptul ca guverne din diverse tari de pe glob au folosit un malware numit Pegasus pentru a spiona diverse persoane importante care se opun politicilor lor, fie ca este vorba despre jurnalisti, politicieni, oameni de afaceri, si nu doar atat.

Desi in urma acelui scandal foarte multe state au convenit sa renunte la ideea de a mai folosi malware de acest gen, iata ca acum revine in atentia noastra intreaga problema care are Android in centru, iar asta pentru ca un nou malware e folosit. Hermit este denumirea acestui nou tip de malware care este folosit de catre guverne din intreaga lume, iar situatia in sine este una cat se poate de serioasa, din pcate.

Hermit este noul malware pentru Android folosit pentru spionaj

Hermit este distribuit de catre guverne prin intermediul mesajelor de tip SMS, ele fiind trimise catre victimele ale caror telefoane Android ar trebui sa fie infectate, iar in anumite situatii atacurile chiar au succes, din pacate. Exact precum in cazul altor versiuni de malware care au fost distribuite in intreaga lume de catre diverse guverne, si acesta poate extrage o varietate de informatii din telefoanele vitimelor care sunt vizate de el.

De la poze, clipuri video, locatie, SMS-uri, contacte, informatii despre componente, si nu numai, acest malware numit Hermit poate sa extraga o varietate de informatii si sa le trimita catre cei care il folosesc pentru spionaj. Din pacate nu se stie cate persoane ar fi fost vizate de acest malware pentru Android, si nici nu e clar cate guverne il folosesc, dar este clar ca el este utilizat de catre unele pentru spionaj in momentul de fata.

Avand in vedere cat de importanta este industria de spionaj legata de telefoane mobile si tablete, in special in ceea ce priveste Android, cu siguranta vom vedea si alte tipuri de malware aparute de la diverse companii in viitor.