Adrian Marinescu: Atentionarea de Ultima Ora privind Variola Maimutei in Romania

Adrian Marinescu Atentionarea Ultima Ora Variola Maimutei Romania

Adrian Marinescu transmite o atentionare extrem de importanta pentru milioane de romani cu privire la situatia ingrijoratoare generata de catre variola maimutei in randul multor oameni, iar asta pentru ca lumea trebuie sa stie ca nu exista motive de panica in momentul de fata.

Adrian Marinescu spune totusi ca nu trebuie sa uitam ca in ciuda faptului ca variola maimutei nu reprezinta o posibila cauza a unei noi pandemii, trebuie totusi sa nu uitam sa ne spalam pe maini, sa mergem la doctor daca avem simptomele unei variole, si sa nu infectam alti oameni.

“Cred ca este vorba despre a ne reaminti ca trebuie sa ne spalam pe maini cu apa si sapun suficient de des, si in momentele cheie, lucruri care ar trebui sa fie logice si sa tina de cei 7 ani de acasa, pandemia doar ne-a adus aminte. Legat de variola maimutei, trebuie sa avem calm si gandire logica, pentru ca este un virus care se transmite greu de la om, la om.

Trebuie sa fie un contact prelungit si constant, de aceea vorbim despre existenta unui parteneri, si veti vedea ca inclusiv in Marea Britanie vorbim despre cazuri de important, sau contacti directi ai lor. Nu vorbim despre masuri speciale, nu trebuie sa fie implementate restrictii, nu trebuie sa facem nimic in mod deosebit, sau sa purtam masca pentru variola.

Vorbim despre reguli de igiena, foarte important fiind sa ne ferim de o persoana care are simptomatologie, mai ales daca are o eruptie, nu putem sti de la ce este acea eruptie, dar poate sa fie si o variola, si ar trebui sa ne ferim, iar daca si noi avem o simptomatologie, o eruptie cu vezicule, ar trebui sa ne izolam si sa discutam cu medicul pentru a confirma, sau nu, variola.

Sunt lucruri destul de simple pe care trebuie sa le facem, iar legat de vaccinare, nefiind riscuri de transmitere, pentru a ne duce cu gandul la o epidemie, fara a vorbi de pandemie, nici macar zone endemice nu avem in afara Africii, vaccinul ar fi de gandit in 2 situatii, cand cineva e confirmat, la persoanele directi, sau cand cineva e vulnerabil printr-un sistem imunitar cu probleme.

Un motiv in plus pentru a fi linistiti legat de variola, aduc aminte cu ceva timp in urma cand discutam despre hepatita cu cauza misterioasa, undeva in martie, si lucrurile s-au asezat, au fost cazuri izolate, s-a discutat despre un adenovirus, dar nu a fost adevarat, si am vazut ca afectarea hepatica are multe cauze, poate fi so una virala.”