Coronavirus Romania: Noul Numar al Cazurilor Noi in Ultima Saptamana

Coronavirus Romania Noul Numar Cazurilor Noi Ultima Saptamana

Coronavirus in Romania continua sa existe si sa se raspandeasca, autoritatile din tara noastra publicand o noua informare cu privire la cazurile noi care au fost inregistrate la nivelul intregii tari nu in ultimele 24 de ore, ci in perioada 13 – 19 iunie, pentru ca s-a trecut la raportari saptamanale in locul celor zilnice.

Coronavirus genereaza in medie aproape 400 de noi cazuri de infectare in fiecare zi, intr-o usoara crestere fata de ceea ce se intampla pana acum, autoritatile din tara noastra recunoscand faptul ca lucrurile nu mai sunt chiar la fel de bune precum la inceputul lunii, dar situatia ramane in continuare stabila.

2.609 cazuri de infectare cu Coronavirus au fost depistate in Romania in ultima saptamana, dintre care 343 sunt persoane care s-au reinfectat, un procent semnificativ raportat la numarul total de cazuri din aceasta perioada, insa chiar si asa, vorbim despre cifre in continuare reduse pentru tara noastra.

Urmatorul bilant al cazurilor noi va fi publicat lunea viitoare.

În intervalul 13 – 19 iunie 2022 au fost înregistrate 2.609 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 343 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

BULETIN DE PRESĂ Săptămâna 13 – 19 iunie 2022 Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 197 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

PACIENȚI INTERNAȚI În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 458. De asemenea, la ATI, sunt internate 46 persoane. Dintre cei 46 pacienți internați la ATI, 41 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 48 sunt minori, toți fiind internați în secții și 0 la ATI.