Ministrul Sanatatii: Notificare de Ultima Ora, Masurile care Trebuie Aplicate de Romani

Ministrul Sanatatii le transmite romanilor din toata tara o notificare foarte importanta care ar trebui sa ajunga imediat in atentia lor, iar asta pentru ca vorbeste despre metodele prin care se pot proteja oricare dintre oameni impotriva unei posibile infectari cu variola maimutei, virusul care genereaza ingrijorare in randul multor europeni.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce masuri de protectie trebuie sa ia romanii, in special cei care au raporturi sexuale cu persoane necunoscute, iar asta pentru ca variola maimutei se transmite in special prin aceste tipuri de contacte prelungite si extrem de apropiate, deci trebuie luate anumite masuri de protectie in aceste situatii.

“Am dat un interviu catorva colegi la Parlament, apropo de acest subiect, de variola maimutei. Eu am recomandat utilizarea prezervativului, sau chiar abstinenta, in situatia raporturilor, sau relatiilor, cu persoane intamplatoare, cu persoane necunoscute, nu se refera la o viata fara riscuri, deci cine isi asuma astfel de riscuri, am dat o astfel de recomandare.

In mod evident, fiind vorba despre o boala care se transmite printr-un contact prelungit, prin intermediul secretiilor, calea de transmitere sexuala este una dintre cele importante la aceasta boala, si evitarea relatiilor cu persoane necunoscute in mod evident este o masura de protectie individuala pe care putem sa o luam cu totii cei care suntem la risc, sau persoanele la risc pentru asa ceva.

Ati vazut ca in cazul primei persoane infectate s-a gasit si partenerul acelei persoane, care si el la randul lui era infectat. Pe masura ce lucrurile acestea progreseaza, se inmulteste numarul de cazuri, va dati seama ca intram intr-un soi de rutina si in cazul acestui boli.

Ganditi-va ce s-a intamplat cand au fost primele cazuri de Coronavirus, ulterior anchetele epidemiologice, investigarea cazurilor, a devenit ceva curent, probabil ca asa se va intampla si in acest caz. Repet, e sezonul estival, sunt multe evenimente in toata tara, in Europa, si recomandarea aceasta de precautie in alegerea partenerilor trebuie sa ramana in vigoare pentru ca noi sa putem sa tinem lucrurile sub control.

Cred ca unul dintre cazuri nici nu a fost internat, era izolat la domiciliu. Din moment ce nu avem nicio notificare ca starea sa de sanatate s-a inrautatit, nu avem niciun motiv sa avem o raportare a prezentei in spitale, sau la domiciliu, insa cu siguranta ca sunt izolati.”