Android: PERICOLUL despre care sunt ALERTATI Oamenii de catre Google

Android PERICOLUL ALERTATI Oamenii Google

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane si tablete in intreaga lume, cei de la Google reusind sa creeze un software care este foarte popular in momentul de fata, unul care este si foarte util. Din pacate, popularitatea pe care Android o are vine si cu dezavantaje, unul dintre ele avand legatura cu faptul ca un nou malware, numit Hermit, este folosit impotriva oamenilor din Italia si Kazahstan, aparent chiar si de entiatti guvernamentale.

Android nu poate fi exploatat usor in mod normal, insa ina numite situatii telefoanele utilizatorilor pot fi exploatate, iar acum Google ii notifica pe cei infectati in legatura cu problemele care au fost descoperite. Vorbim despre un malware care a fost gandit pentru a fura o varietate de informatii din telefoanele si tabletele oamenilor, totul fara ca ei sa stie ce se intampla, totul fiind o problema foarte serioasa pe care compania americana incearca sa o rezolve.

Android: PERICOLUL despre care sunt ALERTATI Oamenii de catre Google

Android poate fi exploatat de catre Hermit pentru ca o varietate de date ale utilizatorilor sa fie furate, separat de poze, clipuri video, date despre apeluri, contacte, etc, putand fi inregistrat si audio ambiental. Aici vorbim despre o problema extrem de grava deoarece inregistrarea de audio ambiental cu un telefon mobil ii permite oricui sa spioneze foarte usor oamenii, ceea ce nu ar trebui sa se intample sub vreo forma, sau alta, dar iata ca totusi se intampla.

Google a inceput deja sa-i notifice pe utilizatorii Android afectati de aceasta problema, fara a spune totusi cate persoane au fost vizate de catre acest malware, insa incearca sa ii anunte pe toti oamenii care ar trebui sa stie. Problema este una foarte serioasa, insa cei de la Google stiu prea bine ca trebuie sa le spuna oamenilor ceea ce se intampla pentru ca ei sa fie in siguranta in aceasta perioada in care atacurile cibernetice se tot intensifica.

Android poate fi un sistem de operare sigur pana in momentul in care utilizatorii incep sa dea permisiuni nepotrivite catre diverse aplicatii, iar din acel moment totul devine periculos.