Volodimir Zelenski: Anunturile Oficiale despre Situatia Grava a Razboiului din Ucraina

Volodimir Zelenski Anunturile Oficiale Situatia Grava Razboiului Ucraina

Volodimir Zelenski vorbeste despre situatia tot mai grave a razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca vorbim despre saptamani critice pentru tara noastra vecina in aceasta perioada, iar asta deoarece Rusia isi continua atacurile fara mila impotriva sa, din pacate pentru civili.

Volodimir Zelenski vorbeste totusi despre cererile facute in fata G7 cu privire la armament, declararea Rusiei ca stat terorist, intalnirea pe care a avut-o cu presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dar si intalnirea cu un important senator american cu care a discutat cererile pentru SUA.

“Adresându-se la summitul G7, el a sugerat cinci pași concreți care ar putea fi benefici pentru Ucraina, pentru Europa în ansamblu și, mai important, pentru reducerea costurilor colosale ale tuturor țărilor legate de acest război rusesc. Primul este garanțiile efective de securitate pentru statul nostru.

Al doilea este apărarea modernă antirachetă pentru Ucraina și furnizarea de arme suficiente. Al treilea este reluarea exporturilor agricole din țara noastră. Al patrulea este recunoașterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului, restricția radicală a veniturilor sale din petrol și confiscarea tuturor bunurilor rusești înghețate și confiscate.

Al cincilea – reconstrucția postbelică a Ucrainei, care va fi cel mai mare proiect economic al timpului nostru. Acționarea imediată și conform planului comun al liderilor globali este ceea ce este cu adevărat necesar pentru a restabili pacea și stabilitatea în Ucraina și în întreaga Europă.

Ucraina și Moldova au amenințări bazate pe agresiunea rusă, așa că răspunsurile noastre la acestea ar trebui să fie comune. Am discutat cu Maia Sandu Maia Sandu opoziţia faţă de invazia rusă a Ucrainei, reglementarea transnistreană, al cărei garant este statul nostru. La fel și problema tranzitului ucrainean prin teritoriul Republicii Moldova și cooperarea energetică.

Întâlnire cu James Rich, co-președinte al Comisiei de Relații Externe a Senatului. Aceștia au discutat despre situația de pe front, aprofundarea cooperării bilaterale în sfera apărării, întărirea sancțiunilor și recentele lovituri cu rachete. Sunt provocări de securitate nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întreg continentul european.” a declarat presedintele Ucrainei.