BCR Romania ii atentioneaza pe clienti privind tentativele de frauda

BCR Romania atentioneaza clienti tentativele frauda

BCR Romania a publicat pe website-ul sau o atentionare pentru clientii din toata tara cu privire la tentativele de frauda care sunt un real pericol pentru banii romanilor in momentul de fata, din pacate. Dupa cum prea bine stiti deja, de peste 1 an de zile se deruleaza o varietate de atacuri cibernetice in Romania, iar din cauza lor oricine poate ramane foarte rapid fara banii pe care-i are in conturi, iar in legatura cu asta vrea sa ne atentioneze BCR acum.

Mesajul pe care il transmite banca este unul al carui menire este de a ne “pune in garda” in fata potentialelor tentative de frauda care ar putea fi derulate impotriva noastra de catre diverse persoane necunoscute cu scopul de a ne fura datele personale, sau cele ale cardurilor, pentru a ne deposeda inclusiv de banii din conturi.

Metodele prin care se deruleaza fraudele online sunt multiple, iar cei de la BCR Romania au pe website-ul lor cateva exemple destul de clare cu privire la modul in care se deruleaza acestea, astfel incat sa ne putem face o idee cat se poate de clara in legatura cu ceea ce ar trebui sa avem in vedere in mediul online pentru o siguranta sporita.

Banca ne explica nu doar ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu modul in care sun derulate fraudele online, ci si ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu felul in care sunt protejate conturile noastre, tranzactiile, si nu doar atat, BCR avand sisteme avansate de detectare a posibilelor probleme de acest gen ale clientilor.

BCR Romania atentioneaza clienti tentativele frauda notificare
FOTO: BCR.

BCR ne face pe website-ul sau o varietate de recomandari extrem de importante pentru a ramane in siguranta in mediul online, indiferent ce facem, si ar fi bine sa tinem cont de ele pentru a nu ajunge in situatia de a deveni victimele hackerilor in momentul de fata, ceea ce ar fi o problema majora.

Din pacate, fraudele online sunt in crestere in ultimul an in Romania, iar asta pentru ca exista cel mai probabil destui oameni care pot fi pacaliti usor, asa ca incercati sa nu deveniti o victima sigura pentru hackerii care nu vor altceva decat sa va fure banii prin orice fel de metode au la dispozitie.