Lucian Bode: Masurile Luate de MAI la Constanta pentru Perioada Sezonului Estival

Lucian Bode Masurile Luate MAI Constanta Perioada Sezonului Estival

Lucian Bode, ministrul MAI a anuntat in mod oficial o serie de masuri luate la Constanta pentru perioada estivala, una in care exista foarte multe evenimente pentru care sunt solicitati angajatii ministerului, astfel ca a fost creat un centru integrat pentru gestionarea situatiilor de risc la adresa sigurantei cetatenilor, astfel incat stabilirea celui mai bun mod de interventie din partea structurilor MAI sa poata fi facuta rapid.

Lucian Bode spune ca in cadrul dispeceratului integrat care va fi deschis acolo va lucra nu doar personal al MAI, ci si al altor institutii din tara noastra, scopul fiind de a crea o mult mai buna coordonare intre institutiile statului, astfel incat ele sa raspunda mult mai usor nevoilor pe care le au cetatenii Romaniei.

“Sezonul estival reprezintă cea mai intensă și complexă perioadă din punct de vedere operațional pentru structurile MAI. Lunile de vară, fără îndoială, sunt cele mai solicitante din punct de vedere al numărului de cetățeni și al evenimentelor care sunt organizate pe litoral.

Am inaugurat astăzi la Constanța un centru integrat pentru gestionarea situațiilor de risc la adresa siguranței cetățenilor, unde informația va ajunge rapid, va fi analizată eficient și, la fel de rapid, se va stabili cel mai bun mod de intervenție din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată la Constanța vom avea un dispecerat integrat în care își vor desfășura activitatea, pe lângă personalul Ministerului Afacerilor Interne, dacă situația o va impune, și parteneri de la celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de risc la adresa cetățenilor.

Susțin foarte mult această abordare, pentru că astfel structurile Ministerului Afacerilor Interne vor dispune de toate condițiile necesare pentru a-și îndeplini cu succes misiunile, având logistica potrivită și un număr crescut de forțe implicate.

Astfel, sunt create condițiile necesare ca structurile Ministerului Afacerilor Interne să acționeze cu fermitate, cu mult tact și profesionalism în soluționarea integrată a situațiilor cu care se vor confrunta și să confirme așteptările cetățenilor.”