Virgil Popescu: Romania Continua Discutiile cu Emiratele Arabe Unite pentru Cooperare in Domeniul Energiei

Virgil Popescu Romania Continua Discutiile Emiratele Arabe Unite Cooperare Domeniul Energiei

Virgil Popescu a confirmat intr-un anunt oficial faptul ca Romania continua sa discute cu Emiratele Arabe Unite pentru a vedea caare sunt pasii urmatori care trebuie indepliniti in vederea extinderii cooperarii dintre tari in domeniul energiei, asta dupa ce premierul Nicolae Ciuca a discutat cu Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan despre intentiile tarii noastre.

Virgil Popesc continua sa discute cu reprezentatii Emiratelor Arabe Unite pentru a se stabili mai clar ce anume trebuie facut pentru ca Romania sa poata cumpara, cel putin, petrol in cursul lunilor urmatoare, si a isi reduce mai mult dependenta de Rusia din acest punct de vedere.

“Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu Mahrah Alshaya Al-Ali însărcinat cu afaceri al Ambasadei Emiratelor Arabe Unite pentru a discuta despre pașii următori pe care îi facem pentru extinderea cooperării în domeniul energiei.

In urma discuțiilor pe care le-am avut recent cu prim – ministrul Nicolae Ciucă la întâlnirea cu A.S. Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele E.A.U. și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul E.A.U. Am discutat și despre identificarea de noi oportunități de colaborare, ca urmare a celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României și al Emiratelor Arabe Unite.

Am transmis, din nou, invitația către companiile emirateze să investească pe piața românească de energie.Împreună cu prim – ministrul Nicolae Ciucă și alți colegi din Guvern și din alte instituții am participat la reuniunea Grupului de Lucru Interdepartamental pentru probleme de Securitate Energetică. Am discutat despre situația aprovizionării cu gaze necesare atât gospodăriilor, cât și funcționării economiei.

Am transmis că graficul de alimentare a depozitelor de gaze naturale este în parametrii conveniți, România depozitând, deja, mai mult de jumătate din ținta asumată la nivel european, de 80 la sută, respectiv 43 la sută.

Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu E.S. Nubrakh Rustemov – Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Azamat Zhangulov vicepreşedintele KMG și Claudiu Conțanu, Chief Trading & Supply Chain Officer la KMG. Am discutat despre sursele de aprovizionare cu produse petroliere, despre stocuri și de buna colaborare dintre cele două state în domeniul energiei.”