Politia continua testarile antidrog si pentru depistarea consumului de alcool la volan

Politia continua testarile antidrog depistarea consumului alcool volan
FOTO: Politia Romana.

Politia Romana continua sa faca testarile antidrog, si pentru descoperirea consumului de alcool la volan, autoritatile vizand mai multe orase din tara cu actiunile pe care le desfasoara, pentru a depista care dintre soferii romani circula in conditii de acest gen.

Actiunile de acest gen ale Politiei Romane au inceput acum cateva saptamani, cand au fost publicate si primele dovezi ale actiunilor care sunt in desfasurare, deci e de asteptat ca ele sa continue in perioada urmatoare, poate si chiar in numar mult mai mare.

“Acționăm, testăm, prevenim.

1.200 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test, în cadrul unei acțiuni derulate în Iași, noaptea trecută.

15 dintre aceștia conduceau sub influența băuturilor alcoolice, sub limita pentru infracțiune, astfel că le-a fost reținut permisul de conducere și au fost sancționați.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive și 2 de conducere sub influența băuturilor alcoolice, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale.”