Google alerteaza utilizatorii Google Chrome, vulnerabilitatea grava blocata

Google alerteaza utilizatorii Google Chrome, vulnerabilitatea grava blocata

Google alerteaza utilizatorii din intreaga lume in legatura cu o foarte serioasa problema care a fost descoperita in cadrul Google Chrome, si care este exploatata in mod activ impotriva oamenilor care folosesc browserul pentru navigare pe internet.

Vorbim despre o problema de securitate de tip zero-day, adica nu era cunoscuta celor de la Google inainte de a fi exploatata in mod activ impotriva Google Chrome, dar ea a fost rezolvata in cadrul unei noi actualizari lansate pentru toata lumea.

Google Chrome are disponibila versiunea 103.0.5060.114 pe care oricine ar trebui sa o instaleze chiar acum pe laptop-uri, sau calculatoare obisnuite, iar asta pentru ca ea corecteaza problemele de securitate majore care permit exploatarea browserului.

Google a emis luni o alerta de securitate cu privire la aceasta problema majora exploatata in cadrul Google Chrome, si este important sa urmati recomandarea facuta de companie si sa instalati actualizarea care este disponibila chiar acum.

Vulnerabilitatea Google Chrome a fost exploatata pe internet

Google nu a dezvaluit informatii cu privire la modul in care aceasta vulnerabilitate de securitate a fost exploatata in cadrul Google Chrome, iar asta pentru ca trebuie protejati utilizatorii de reproducerea lor de catre alti hackeri interesati sa faca rau.

Aceasta este a patra vulnerabilitate atat de importanta care este dezvaluita pentru browser in cursul anului 2022, astfel ca vorbim despre destul de multe descoperite intr-o perioada de doar 6 luni de zile, din pacate pentru utilizatori.

Nu se stie cati oameni care folosesc Google Chrome au fost vizati de catre atacul care s-a folosit de aceasta vulnerabilitate, astfel ca totul este o necunoscuta destul de mare in momentul de fata, dar probabil ca vor veni si informatii cu privire la acest lucru la un moment dat.

Important este totusi ca browserul are o actualizare care aduce siguranta pentru toata lumea care il foloseste, si este extrem de important ca ea sa fie instalata de catre toata lumea cat se paote de repede, in final.

Google Chrome este cel mai utilizat browser pentru navigare pe internet in momentul de fata, avand peste 3 miliarde de utilizatori pe toate platformele, si cateva sute de milioane care folosesc doar versiunea pentru calculatoare in fiecare luna.