Pompierii Romani au participat la prima misiune de stingere in Grecia

Pompierii Romani participat prima misiune stingere Grecia

Pompierii Romani trimisi de catre Departamentul de Situatii pentru Urgenta in Grecia pentru a ajuta guvernul elen la stingerea incendiilor, care genereaza probleme tot mai mari in zona, au participat deja si la prima misiune, iar mai jos avem primele detalii cu privire la ea.

Conform informatiilor furnizate de catre DSU Romania, 28 de pompieri romani cu 3 masini de stingere a incendiilor de padure, si o cisterna de mare capacitate, participa la misiuni de stingere in zona Schimatari de la nord de Atena, iar ami jos aveti toate detaliile.

Prima misiune de stingere a pompierilor români în Grecia.

28 de pompieri români cu 3 mașini de stingere incendii de pădure și 1 cisternă de mare capacitate intervin în zona regiunii Schimatari, situată la Nord de Atena, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată.

Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de mașini de stingere, precum și aeronave specializate), colegii noștri au salvat o fermă de animale și un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor.

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.