Ministrul Apararii: Noua Actiune de ULTIMA ORA in Atentia Romanilor, in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii anunta in mod oficial o noua actiune de ultima ora, care este adusa in atentia tuturor romanilor in plin razboi in Ucraina.

Ministrul Apararii Noua Actiune ULTIMA ORA Atentia Romanilor Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii aduce in atentia imediata a milioane de romani, o noua actiune de ultima ora despre care multi trebuie sa stie, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a avut o intrevedere oficiala cu noul ambasador al Greciei in Romania, Evangelia Lili Grammatika, discutand despre cooperarea dintre cele 2 tari.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos importanta cooperarii cu Grecia in materie militara, ambeletari fiind parte a NATO, ambele fiind dornice sa nu vada razboiul din Ucraina extins, deci armetele lor trebuie sa coopereze pentru a indeplini acest obiectiv, important pentru toata Europa, nu doar pentru ele.

“Am primit-o, astăzi, la sediul MApN, pe Excelența Sa doamna Evangelia Lili Grammatika, noul ambasador al Republicii Elene în România. În cadrul întâlnirii am convenit continuarea dialogului pe problematici de interes comun, atât din perspectiva apartenenței la NATO și Uniunea Europeană, dar și din perspectiva cooperării bilaterale și în cadrul organismelor regionale din domeniul apărării.

De asemenea, am mulțumit doamnei ambasador pentru sprijinul pe care Grecia l-a oferit țării noastre pe parcursul președinției Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), inițiativă regională a cărei președinție este deținută de România în perioada 2023-2025. Ministrul român al apărării a menționat o serie de aspecte relevante și cu impact major asupra securității Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina.

În context, Angel Tîlvăr a menționat că România este un pol de stabilitate în regiune, inclusiv din perspectiva sprijinului multidimensional pe care țara noastră îl oferă Ucrainei. Oficialul român și-a exprimat, de asemenea, convingerea că inițiativa trilaterală de deminare la Marea Neagră, lansată de România, alături de Turcia și Bulgaria, va contribui semnificativ la asigurarea libertății de navigație a navelor comerciale și militare.

Cei doi oficiali au convenit continuarea dialogului pe problematici de interes comun din perspectiva apartenenței la NATO și Uniunea Europeană și din perspectiva cooperării bilaterale și în cadrul organismelor regionale din domeniul apărării. Ministrul român al apărării a mulțumit Greciei pentru sprijinul oferit țării noastre pe parcursul președinției Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), inițiativă regională a cărei președinție este deținută de România în perioada 2023-2025.

La inițiativa militarilor polonezi din cadrul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est din Craiova, în poligonul de tragere Balta Verde a avut loc o competiție de trageri de luptă la care au participat militari francezi, belgieni și luxemburghezi din cadrul Grupului de Luptă NATO (dislocați în Cincu), alături de aliații români, portughezi și macedoneni.”