WhatsApp face o schimbare Controversata pentru conturile din Android

WhatsApp face schimbare Controversata conturile Android

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie din lume cu peste 2 miliarde de utilizatori activi, face o schimbare controversata care va genera cu siguranta foarte multe discutii in randul utilizatorilor de telefoane Android. Voribm despre o modificare pentru WhatsApp in baza careia aplicatia le va cere oamenilor acces la lista de apeluri pentru a le verifica conturile in momentul in care acestia incearca sa se logheze de pe un dispozitiv nou.

WhatsApp face aceasta modificare, teoretic, pentru a usura procedura de a accesa conturile din platforma, ea fiind optionala pentru utilizatori, dar chiar si asa, aplicatia va cere acces la lista de apeluri din telefoane. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum explica WhatsApp ceea ce vrea sa faca, totul fiind centrat in jurul faptului ca logarea in cadrul platformei se poate face in mod automat prin aceasta procedura, fara a mai folosi coduri de acces trimise prin SMS.

WhatsApp vrea acces la lista de apeluri pe telefoanele Android

WhatsApp face schimbare Controversata conturile Android lista apeluri
FOTO: Wabetainfo.

Conform procedurii descrise de catre aplicatie, in momentul in care accesam logarea automata in conturi de pe telefoanele Android, se va cere automat si acces la lista de apeluri din telefoane. Dupa ce se acorda aceasta permisiune, WhatsApp ne va suna, si va incheia automat apelul, apoi aplicatia va verifica lista de apeluri pentru a vedea care este ultimul numar de telefon care ne-a apelat, si daca el coincide cu cel din serverele platformei inregistrat pentru autentificare, atunci vom fi logati in conturi.

Teoretic, aplicatia WhatsApp n-ar trebui sa ia prea multe numere de telefon din lista de apeluri a telefoanelor Android, si n-ar trebui sa trimita lista catre serverele companiei, dar vom vedea care va fi realitatea. Deocamdata nu se stie cate numere de telefon din lista vor fi verificate, ce se intampla exact cu ele, si e destul de improbabil ca explicatii suplimentare si detaliate sa fie oferite de catre compania din spatele platformei dupa lansarea functiei in Android.

WhatsApp nu va lansa aceasta functie pentru iPhone deoarece Apple nu permite accesarea informatiilor privind lista de apeluri de catre aplicatiile terte instalate in telefoane, asa ca utilizatorii cu iOS nu au de ce sa isi faca griji.