Ford va produce prima masina electrica in Romania in 2024

Ford produce prima masina electrica Romania 2024

Ford va produce prima masina electrica in Romania in 2024, acest lucru fiind anuntat de catre premierul Nicolae Ciuca in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Craiova, si vorbim despre vesti extrem de bune pentru tara noastra, pana la urma.

O investitie de 490 de milioane de euro facuta in fabrica Ford de la Craiova va permite fabricarea de masini electrice incepand cu anul 2024, cu 11 ani inainte ca o directiva a Comisiei Europene sa intre in vigoare si sa interzica fabricarea de masini cu motoare pe combustie interna.

Preluarea Fabricii de Automobile Ford Craiova de către compania Ford Otosan aduce o nouă investiție, 490 de milioane de euro. În următorii trei ani, aici vor fi produse patru noi tipuri de vehicule și, cel mai important, primul autovehicul complet electric, începând cu anul 2024.

Am discutat cu președintele Ford Europa, cu managerul general al Ford Otosan, cu staff-ul tehnic al celor două companii despre proiectele următoare.
Investițiile de la Ford Craiova sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene pentru o tranziție verde, pentru a reuși ca, din anul 2035, să producem și să folosim autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero. Ne-am angajat, prin PNRR, ca, până la finele anului 2026, să realizăm 18.000 de stații de încărcat.

Ca premier liberal, încă de la preluarea mandatului, am avut o abordare cât se poate de deschisă pentru dialogul cu sectorul de business. În acest sens, am discutat astăzi cu managerul general al Ford Otosan despre posibilitatea venirii în România și a altor investitori parteneri ai companiei Ford Otosan. Avem deschidere și sprijinim toate aceste demersuri, care se încadrează în eforturile Guvernului de a proteja economia și locurile de muncă.