ARGEDAVA 22: Militarii Armatei Romane au facut exercitii tactite in teren cu trageri

ARGEDAVA 22 Militarii Armatei Romane exercitii tactite teren trageri

Militarii Armatei Romane au participat la ARGEDAVA 22, un exercitiu care a avut loc la finalul lunii trecute la Centrul Secundar de Instruire pentru Lupta Smardan, acolo fiind executate exercitii tactice cu trupe in teren, dar si exercitii tactice cu trageri de lupta.

Armata Romana a derulat exercitiile ARGEDAVA 22 cu unitati din cadrul mai multor brigazi si batalioane, totul pentru a-i mentine pe militari in stare de pregatire in aceasta perioada in care razboiul din Ucraina continua.

Aproximativ 250 de militari și peste 50 de mijloace tehnice din cadrul Brigăzii 1 Mecanizate “Argedava” au participat la exercițiul “ARGEDAVA 22” în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, în perioada 20 iunie – 1 iulie.

În cadrul misiunii, militarii au executat exerciţii tactice cu trupe în teren și exerciţii tactice cu trageri de luptă.

O companie din cadrul Batalionului 495 Parașutiști “Căpitan Ștefan Soverth”, după pregătire la macheta terenului, a fost dislocată în raion pe calea aerului, militarii fiind parașutați în dispozitivul de luptå al inamicului pentru îndeplinirea misiunii.

În acest timp, militarii Batalionului 113 Artilerie “Bărăganul” au executat misiuni de luptă de sprijin cu foc necesar operațiilor parașutiștilor militari prin realizarea unui baraj de foc în acțiunile de luptă ale Brigăzii 1 Mecanizate “Argedava”.

Pentru ca nimic nu se miscă fără logistica, militarii batalionului Batalionul 117 Sprijin Logistic “Colonel Alexandru Polyzu” s-au dovedit indispensabili oricărei operații militare.

Exercițiul din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan a avut ca scop validarea nivelului de instruire atins de forțele Brigăzii 1 Mecanizate “Argedava” în anul 2022.