Mesajul Premierului Nicolae Ciuca privind problemele generate de seceta

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, le transmite romanilor un foarte important mesaj cu privire la atentia pe care ei trebuie sa o acorde fenomenelor meteo extreme, mai exact seceta si efectele ei, astfel incat ei sa consume rational apa disponibil in asa fel incat sa existe apa potabila fara intrerupere peste tot in tara.

Mesajul Premierului Nicolae Ciuca problemele generate seceta

„Am constatat, în ultimele zile, manifestări ale fenomenele meteo extreme. Nu vorbim doar de ploile abundente care au generat inundații la nivel local, ci discutăm și despre efectele secetei.

Este foarte important să informăm corect cetățenii, astfel încât să înțelegem cu toții că este vorba despre fenomene pe care nu le putem controla, iar ceea ce ține de consumul rațional este o datorie civică a fiecăruia dintre noi. Este nevoie să menținem acest dialog cu cetățenii, de la nivel guvernamental, cât și de la nivelul autorităților locale, să informăm populația pentru a putea înțelege care este situația reală.

Demersurile pe care le-am făcut până în acest moment trebuie consolidate și trebuie multiplicate pentru a-i asigura pe cetățeni că suntem în măsură să furnizăm cantitățile de apă potabilă acolo unde este necesar și acolo unde se confruntă cu secetă pedologică.”