Mutarea conversatiilor WhatsApp din Android in iPhone este disponibila in aplicatia de testare

Mutarea conversatiilor WhatsApp Android iPhone disponibila aplicatia testare

WhatsApp, platforma de mesagerie pentru iPhone si Android cu cel mai mare numar de utilizatori din intreaga lume, a inceput un proces pe care sute de milioane de oameni il asteptau de ani de zile, posibilitatea de a transfera conversatiile din telefoanele Android in iPhone. Vorbim despre un sistem care a fost promis de catre presedintele Meta luna trecuta, si care ajunge acum in versiunea beta pentru Android a aplicatiei WhatsApp, deci nu este ceva oferit oficial, deocamdata.

WhatsApp a implementat in sfarsit in Android mecanismul care pemite transferul conversatiilor catre iPhone, iar mai jos puteti vedea cum arata meniul prin care putem initia acest proces, unul care nu e nici pe departe rapid, daca nu aveti conditiile ideale. Avand in vedere complexitatea procesului de a transfera conversatiile WhatsApp din Android catre iPhone, e normal ca totul sa fie testat initial in versiunile beta ale platformei inainte ca totul sa fie lansat oficial.

Pentru a putea transfera conversatiile WhatsApp din Android in iPhone, trebuie sa aveti minim versiunea 5 a sistemului de operare a companiei Google, iar in cazul iOS, trebuie sa aveti minim versiunea 15.5, recent lansata de catre cei de la Apple. Inainte de a incepe acest proces, trebuie sa instalati din Google Play Store aplicatia Move to iOS, ea fiind cheia intregului proces, deci fara ea instalata in prealabil in telefonul Android, nu veti putea face absolut nimic.

Mutarea conversatiilor WhatsApp Android iPhone disponibila aplicatia testare beta

WhatsApp face acest transfer printr-o retea Wi-Fi, deci e important ca ambele telefoane sa fie conectate la aceeasi retea pentru ca transferul de date sa fie rapid, insa nu e clar daca vorbim despre Wi-Fi Direct, sau transfer printr-o retea de internet. Daca e primul caz, atunci limitarea tine de componentele telefoanelor, iar daca e al doilea, atunci totul tine de conexiunea de internet pe care o aveti disponibila prin routerul la care v-ati conectat, asa ca e bine sa aveti in vedere asta.

Cat poate dura transferul conversatiilor WhatsApp din Android in iPhone nu va poate spune nimeni, pentru ca exista multe variabile, dar in principal conteaza dimensiunea arhivei de conversatii care trebuie transferata, si viteza de transfer prin Wi-Fi, deci poate fi vorba de minute, zeci de minute, sau ore.