OMS: Motivele cresterilor mari ale cazurilor de Coronavirus in lume

OMS Motivele cresterilor mari cazurilor Coronavirus lume

OMS a dezvaluit, prin vocea directorului general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care sunt principalele motive din cauza carora numarul cazurilor noi de Coronavirus a crescut atat de mult in intreaga lume in ultima perioada, in unele tari din Europa generand deja noi valuri de infectari, in ciuda ratelor mari de vaccinare si trecere prin boala in randul populatiilor.

OMS spune ca primul motiv din spatele cresterilor este reducerea dramatica a testarii oamenilor, ceva ce se facea mult mai frecvent in valurile anterioare, iar acum autoritatile nu au o imagine reala asupra numarului infectarilor, iar asta impiedica deasemenea tratarea persoanelor bolnave la timp, ceea ce in unele cazuri poate duce la deces.

OMS spune deasemenea ca noile tratamente, in special cele antivirale, nu ajuns si in tarile sarace ale lumii, deci populatia care are nevoie de ele, nu are acces la ele. Al treilea motiv este legat de faptul ca imunitatea dispare in timp, indiferent daca vorbim despre vaccinare, sau trecere prin boala, deci infectarea nu este prevenita.

OMS spune ca al patrulea motiv este legat de boala numita long COVID, care apare la unii dintre pacientii infectati, iar asta pune presiune suplimentara pe sistemele de sanatate publica, ceea ce impiedica in anumite situatii oferirea tratamentelor necesare pentru cei care se infecteaza fara a avea aceasta boala, iar asa virusul se raspandeste mai usor.