Posta Romana: Ce Trebuie sa Stii daca ai Comandat Bunuri din Afara UE

Posta Romana Ce Trebuie Stii Comandat Bunuri Afara UE

Posta Romana a publicat o informare cu privire la bunurile comandate din afara Uniunii Europene, iar asta pentru ca vrea sa ii ajute pe romani sa inteleaga mai bine ceea ce inseamna ridicarea acestor produse din oricare dintre oficiile sale postale.

Posta Romana explica mai jos faptul ca pentru bunurile comandate din afara Uniunii Europene trebuie completata o declaratie vamala electronica, exceptie facand bunurile supuse accizelor, sau restrictiilor, iar alte detalii aveti in comunicarea de mai jos a postei.

“Ai comandat un bun din afara Uniunii Europene ?

Atunci, trebuie să știi că:

Toate trimiterile poștale cu valoare redusă, care intră pe teritoriul vamal al UE, inclusiv cele fără valoare comercială, trebuie să fie supuse unei declarații vamale electronice cu set redus de date (DVSRD-H7), cu excepția bunurilor supuse accizelor sau restricțiilor, folosirea formularului poștal CN22/CN23 ca declarație vamală nemaifiind posibilă după această dată.

Bunurile supuse accizelor sau restrictiilor, precum si cele cu o valoare mai mare de 1000 EURO necesita depunerea unei declaratii vamale electronice cu set complet de date (H1) in sistemul informatic vamal RCDPS.

La nivelul Uniunii Europene au fost introduse noi cerințe vamale în materie de securitate și siguranță. Începând cu data de 1 octombrie 2021, toate trimiterile poștale sosite pe cale aeriană vor fi supuse unei analize vamale risc, pe baza declarațiilor sumare de intrare (ENS), depuse de operatorii poștali din țările de destinație.

Informează-te din timp, ca să nu ai surprize la primirea bunurilor din afara UE!”