DACIA: Anuntul Dezamagitor privind Modelele Jogger din Europa (VIDEO)

DACIA Anuntul Dezamagitor Modelele Jogger Europa VIDEO

DACIA, compania romaneasca ale carei masini sunt vandute cu foarte mare succes in toata Europa, a lansat recent un nou model important pe pietele din intreaga lume, Jogger, iar acum vin si vestile dezamagitoare in legatura cu el. Mai exact, DACIA Jogger a fost supusa testelor EuroNCap, oarecum, insa din pacate rezultatele obtinute de catre masina celor de la DACIA sunt dezamagitoare, asa cum s-a intamplat si cu modelele anterioare puse in vanzare in Europa, si nu numai.

DACIA a creat Jogger folosind platforma pe care a creat Sandero Stepway acel model de masina obtinand 2 stele la testele EuroNCap, insa in cazul Jogger vorbim despre doar o stea in testele de siguranta realizate. Cei de la EuroNCap n-au testat complet Jogger, preferand sa foloseasca rezultatele de la Sandero Stepway, si sa faca alte teste suplimentare acolo unde au considerat ca DACIA a facut modificari suficient de substantiale incat sa fie nevoie de verificari noi.

DACIA: Anuntul Dezamagitor privind Modelele Jogger din Europa (VIDEO)

DACIA a reusit sa faca o un model Jogger care obtine cu o stea mai putin decat Sandero Stepway mai multe motive precum lipsa airbad-urilor pentru genunchi, sau frontale in spate, sau laterale. Lipsa posibilitatii de a opri airbag-urile pentru sofer sau copii, lipsa unor sisteme de impiedicare a accidentelor cu pietoni, atat pentru partea frontala, cat si pentru cea din spate, sau lipsa unui sistem de mentinere a benzii de rulare in modelele Jogger ale DACIA.

DACIA a mai avut cu modelul Jogger o alta problema, mai exact faptul ca masina nu revine pe banga in cazul evitarii bruste a unui obstacol, ci ramane pe traiectoria generata dupa miscarea brisca a volanului, iar asta impiedica soferul sa redreseze rapid masina. Cu toate acestea, DACIA spune ca Jogger este cel mai sigur model pe care-l vinde in momentul de fata, chiar daca are numai o stea la testele EuroNCap, iar unele lipsuri sunt explicate prin dorinta de a pastra totul simplu pentru clienti.

DACIA a pierdut cele mai multe stele la testele EuroNCap in principal din cauza lipsei sistemelor de siguranta pentru impact cu pietonii, sau a pastrarii benzii de rulare, oferind in habitacil pentru pasageri un nivel de siguranta ridicat.