Volodimir Zelenski Acuza Rusia ca a Bombardat Locuintele Ucrainienilor din 5 Regiuni ale Ucrainei

Volodimir Zelenski Acuza Rusia ca a Bombardat Locuintele Ucrainienilor din 5 Regiuni ale Ucrainei

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, a acuzat armata Rusiei de faptul ca a bombardat casele civililor ucrainieni din Mikolaiv, Harkov, Kryvy Rih si Zaporoje, ceva ce se intampla totusi in fiecare zi in multe dintre zonele Ucrainei, iar din pacate vorbim nu doar despre pagube materiale, ci si despre pierderi de vieti omenesti.

Volodimir Zelenski spune ca Rusia isi foloseste elementele de artilerie din Donbas pentru a ataca tintele civile din Ucraina, afirmand deasemenea ca este recunoscator SUA pentru lansatoarele de rachete HIMARS care au fost livrate pana in momentul de fata, americanii platind sute de milioane de dolari pentru ele.

Volodimir Zelenski spune ca tehnica militara precum lansatoarele de rachete HIMARS ii permit armatei Ucrainei sa lupte impotriva terorismului pe care-l foloseste Rusia pentru a-i speria pe locuitorii Ucrainei, numeroase tinte civile fiind atacate in ultimele luni de catre rusi, iar din pacate asalturile lor par doar sa se intensifice.

“Numai în această zi, armata rusă a atacat orașele Mykolaiv, Harkov, Kryvy Rih, comunitățile din regiunea Zaporizhzhia. A tras exact în case obișnuite și obiecte civile – absolut deliberat, intenționat. Loviturile brutale ale artileriei ruse din Donbas nu se opresc. Astfel de acte teroriste pot fi oprite doar cu arme moderne, de înaltă precizie și puternice.

Și sunt recunoscător Statelor Unite ale Americii pentru decizia de a furniza unități suplimentare de lansatoare HIMARS și alte arme care ne permit să luăm măsuri precise împotriva terorismului și să reducem capacitățile de atac ale Rusiei. Vom face totul pentru a sparge potențialul terorist al ocupanților.”