Volodimir Zelenski cere UE sa Nu mai faca Concesii in Fata Rusiei

Volodimir Zelenski cere UE sa Nu mai faca Concesii in Fata Rusiei

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, ii cere Europei sa nu mai faca vreo concesie in fata Rusiei, iar asta deoarece rusii vor folosi gazele naturale pentru a santaja in orice fel posibil pe oricine in cadrul acestui razboi, iar intr-un mesaj de ieri a adus in discutie o turbina livrata de Canada pentru gazoductul Nord Stream 1.

Volodimir Zelenski le-a cerut in repetate randuri liderilor europeni sa nu mai faca vreo concestie in fata Rusiei, dar desigur ca acest lucru nu s-a intamplat pentru ca mai toata Europa este dependenta intr-un fel, sau altul, de ceva ce Rusia vinde in momentul de fata.

„Acum, nu poate exista nicio îndoială că Rusia va încerca nu doar să limiteze cât mai mult posibil, ci să oprească complet furnizarea de gaze către Europa în cel mai acut moment. Pentru asta trebuie să ne pregătim acum, asta este ceea ce se provoacă acum.

Pentru că fiecare concesiune în astfel de condiții este percepută de conducerea rusă ca un stimulent pentru o presiune ulterioară și mai puternică. Desigur, această decizie asupra unei singure turbine, care duce la multe alte probleme, poate fi încă revizuită. Rusia nu a respectat niciodată regulile din sectorul energetic și nu va juca acum decât dacă vede putere.”