Google Chrome: Noua Schimbare Majora pe care O va Aprecia Toata Lumea

Google Chrome Noua Schimbare Majora Aprecia Toata Lumea

Google Chrome face o noua schimbare majora pe care mai mult ca sigur o va aprecia toata lumea, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce trebuia sa fie oferit de foarte multa vreme, dar ajunge sa fie folosit abia acum. Vorbim despre o schimbare prin care Google Chrome incearca sa reduca intr-o buna masura consumarea resurselor unui calculator, iar in cazul laptop-urilor modificarea poate inclusiv sa imbunatateasca autonomia bateriei pe termen lung.

Google Chrome implementeaza pentru utilizatorii din intreaga lume o noua functie care momentan se numeste Quick Intensive Timer Throttling, si care are menirea de a limita consumul de resurse al procesorului. Conform descrierii pe care Google o face in cadrul Chrome, dupa activarea acestei functii, consumul de resurse al procesorului pe care Javascript il face in tab-urile care sunt deschise in fundal este limitat la o utilizare pe minut.

Google Chrome va consuma mai putine resurse in curand

Google Chrome ar reduce astfel substantial consumul de resurse al procesorului daca avem mai multe tab-uri lasate deschise in fundal, si in cazul anumitor laptop-uri diferenta ar putea fi una chiar foarte mare, in final. Functia este deocamdata in proces de dezvoltare, iar modul in care ea va “arata” in versiunea finala deocamdata nu este clar, dar intentia celor de la Google este de a oferi o modificare in baza careia experienta generala a oamenilor sa fie imbunatatita.

“Funcția JS Timer Intensive Wake Up Throttling (Doc) a fost livrată în 86, ceea ce va alinia trezirile temporizatorului la un interval de 1 minut după o perioadă de grație de 5 minute. Timeout-ul de 5 minute este foarte conservator și a fost ales pentru a permite lansarea Intensive Wake Up Throttling cu risc minim de regresie. Deci, acum ne gândim să reducem timpul de expirare la 10 secunde, numai pentru paginile considerate încărcate atunci când sunt ascunse.”

Google Chrome a fost criticat in repetate randuri din cazua faptului ca genereaza un consum foarte mare de resurse, si implicit de baterie, in cazul laptop-urilor, asa ca acum se cauta solutii pentru asta. In momentul de fata versiunile beta ale browserului contin aceasta modificare foarte importanta, insa daca ea va fi suficient de bine pregatita, atunci va fi lansata in mod oficial pentru toata lumea la un moment dat, indiferent de cat timp va fi nevoie pentru a se intampla acest lucru.

Google Chrome a avut recent lansata o actualizare extrem de importanta pe care ar trebui sa o instalati, iar asta pentru ca ea implementeaza o serie de patch-uri pentru vulnerabilitati extrem de periculoase.