Adrian Marinescu: Vestile Bune pentru Romani, Cand se Termina Valul 6 al Coronavirus

Adrian Marinescu Vestile Bune Romani Cand Termina Valul 6 Coronavirus

Adrian Marinescu transmite o serie de vesti foarte bune pentru milioane de romani din toata tara care asteapta finalul valului 6 al pandemiei de Coronavirus, iar asta deoarece doctorul transmite faptul ca inainte de luna septembrie ar trebui sa fi trecut deja prin varful actualului va, si sa se intre pe o stare de platou si descrestere.

Adrian Marinescu spune ca inclusiv pandemia in sine ar trebui sa fie pe final din cauza faptului ca variantele virale ale Coronavirus au o agresivitate tot mai redusa, insa aici ramane de vazut cata dreptare are, si ce fel de variante noi ar mai putea aparea.

“Nu poti sa spui exact, dar un ciclu natural pentru fiecare val a insemnat undeva spre 8 saptamani, deci probabil ca undeva in august, se va atinge varful, ajungem la platou. Cred ca luna august va insemna intensitate maxima, apoi va fi o curba descendenta, si cred ca in toamna lucrurile vor fi mult mai linistite. Nu poti sa garantezi, dar cred ca totusi, partea de pandemie e catre final.

Ciclul natural al virusului este catre incheiere. De cand tot vorbim despre Omicron, am vorbit despre o varianta mai putin agresiva, iar lucrurile au continuat, si tot ceea ce avem acum sunt subvariantele sale, nu e nimic nou. Cred ca partea descendenta si scaderea agresivitatii vor continua in lunile urmatoare.

Simptomele au fost cam aceleasi, indiferent de varianta virala. Ceea ce este diferit acum, cele mai multe fiind forme usoare, si simptomele au o intensitate mai redusa. De cele mai multe ori omul se infecteaza, si are precum o viroza, in 3 – 4 zile s-a rezolvat, si atunci sigur ca simptomele sunt mai reduse in tot ceea ce priveste intensitate, iar perceptia este mai redusa.

La copii, cei mai multi au o simptomatologie legata tot de viroza, fac febra, au o stare modificata, multi dintre ei nu au o afectare pulmonara. Din fericire chiar avem tratamentele, nu inseamna ca sunt miraculoase. Dupa parerea mea nu exista tratament care sa fie miraculos, este tratament care ajuta, cu conditia sa fie administrat la inceput.

Inca de la Omicron, chiar varianta de baza, a insemnat prinderea cailor respiratorii superioare intr-o masura mult mai mare, deci prinderea pulmonara ajunge sa fie un procent mic. Avem niste variante de vaccin care sunt in urma dezvoltarii virusului, dar cei care au avut schema completa de vaccinare au avut o probabilitate mai mica de a face complicatii.”