Ministrul Apararii: Informare de Ultim Moment privind Romania si Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii a facut o declaratie foarte importanta cu o informare despre care ar trebui sa stie foarte multi dintre romani cu privire la razboiul din Ucraina, si nu numai, iar asta deoarece ne spune ca Romania nu a trimis mercenari in tara vecina pentru a lupta in favoarea ei, si nu stie de existenta vreunora.

Ministrul Apararii dezminte informatiile venite din Rusia cu privire la presupusa existenta a unor mercenari romani in Ucraina, afirmand ca Romania nu incurajeaza acest lucru, nu stie de existenta vreunora, dar ca in baza libertatii individuale, oricine ar putea sa mearga acolo, insa fara sustinerea statului roman.

“Face parte din razboiul hibrid, din razboiul de propaganda pe care Rusia il face (n. red. vis-a-vis de informatiile privind posibili mercenari romani in Ucraina), acum vreo luna a aparut o informare de la MAE de la Moscova care a facut o ierarhie a numarului de mercenari care se afla in Ucraina, Romania fiind plasata pe locuil 3, cu 5 – 700 de mercenari acolo, dar nu este adevarat.

Daca ar fi adevarat, Armata Romana nu are de unde sa stie, noi nu am trimis militari in Ucraina, statul roman nu participa la asemene actiuni. Daca probabil pe baza libertatii individuale ar fi existat romani, sau moldoveni, acolo, atunci ar putea sa confirme autoritatile ucrainiene. Noi nu avem stiinta despre mercenari romani care sa fie acolo, dar face parte din propaganda prin care rusii incearca sa creeze vinovatii, sa ne faca responsabili pentru ceea ce se intampla.

Fata de ce au anuntat la alte natiuni, ca din sute de oameni, au omorat jumatate de mercenari, aceasta pusa pe care au pus-o la romani pare una mai mica. Este o informatie falsa, din punctul nostru de vedere. Nu putem nici sa verificam o asemenea informatie pentru ca statul roman nu participa in niciun fel cu soldati in aceasta regiune.

Daca voluntari romani merg sa lupte in Ucraina ministerul nu are de unde sa stie, pentru ca Romania nu participa la acest conflict. Evident ca intrzicem participarea celor care sunt activi, sau rezervisti, dar in numele libertatii individuale probabil ca ar putea sa fie oameni care sa se inscrie ca voluntari in aceste armate.

Am vazut ca si Rusia face acest lucru, ca si Ucraina a acceptat soldati mercenari, cum le spunem noi, dar noi nu participam la asta, si e o chestiune de libertate individuala.”