Volodimir Zelenski i-a Demis din Functie pe Procurorul General si Seful Serviciului de Securitate al Ucrainei

Volodimir Zelenski i-a Demis din Functie pe Procurorul General si Seful Serviciului de Securitate al Ucrainei

Volodimir Zelenski i-a demis din functie pe Procurorul General si seful Serviciului de Securitate al Ucrainei intr-o miscare surprinzatoare, care este motivata de catre presedinte prin numarul mare de persoane din subordine care colaboreaza cu Rusia in zonele ocupate, dar si numarul mare de procese penale impotriva fostilor angajati ai celor doua institutii.

“Am luat decizia de a-l revoca pe procurorul general din funcție și de a-l revoca pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Până astăzi, au fost înregistrate 651 de procese penale privind activitățile de trădare și colaborare ale angajaților parchetelor, organelor de urmărire preliminară și altor organe de drept. În 198 de procese penale, persoanele relevante au fost sesizate cu privire la suspiciuni.

În special, peste 60 de angajați ai parchetului și ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au rămas pe teritoriul ocupat și lucrează împotriva statului nostru.

O astfel de serie de crime împotriva fundamentelor securității naționale a statului și legăturile detectate între angajații forțelor de securitate ale Ucrainei și serviciile speciale ale Rusiei pun întrebări foarte serioase conducerii relevante. Fiecare dintre aceste întrebări va primi un răspuns adecvat.”