Android: Noua Alerta Importanta, Pericolul pentru Telefoane si Tablete

Android Noua Alerta Importanta Pericolul Telefoane Tablete

Android, cel mai folosit sistem de operare pentru terminale mobile, este iarasi in centrul unei alerte extrem de importante pe care milioane de oameni din intreaga lume ar trebui sa o stie, iar asta pentru ca vorbim despre o noua amenintare periculoasa. Vorbim despre un nou malware numit Roaming Mantis care este distribuit in momentul de fata in diverse tari de pe glob, si care infecteaza terminalele mobile cu sistem de operare Android, din pacate pentru utilizatori.

Android este vizat in mod constant de diverse tipuri de malware care sunt alnsate de catre diverse entitati de rea-credinta, insa Roaming Mantis este un malware pentru Android care este gandit pentru a fura date financiare de la victime. Oamenii sunt pacaliti prin mesaje primite prin SMS, sau pe retelele de socializare, sa instaleze aplicatii pline cu malware, iar utilizatorii Android nu sunt singurii vizati de malware, iar asta pentru ca exista o campanie de phishing si pentru iPhone.

Android: Noua Alerta Importanta, Pericolul pentru Telefoane si Tablete

Android Noua Alerta Importanta Pericolul Telefoane Tablete roaming mantis
FOTO: SEKOIA.

Android este totusi mai usor de exploatat daca utilizatorii de terminale mobile ii ofera malware-ului permisiunile de care are nevoie pentru a controla diverse functii ale sistemului de operare si a fura tot ceea ce doreste din terminalele utilizatorilor. Acest malware instaleaza in Android un payloader numit Xloader, acesta oferindu-le hackerilor inclusiv acces de la distanta la functii de control asupra terminalelor mobile, si desigur posibilitatea de a extrage orice fel de date.

Android a fost gandit de catre Google pentru a fi un sistem de operare sigur, insa din pacate oamenii sunt cei care le permit hackerilor sa exploateze terminalele mobile cu malware, indiferent daca o fac pentru a fura date, sau bani, cu ajutorul lor. Puteti vedea si in imaginea de mai sus cum se desfasoara un atac cu acest malware pentru Android, asa ca va puteti face o idee cu privire la gravitatea situatiei, si la ce trebuie sa faceti pentru a va proteja cat mai bine.

Android este gandit pentru a fi cat se poate de sigur, dar este nevoie si ca oamenii sa se protejeze impotriva celor care vor sa le faca rau, iar asta pentru ca fara ca ei sa vrea sa se protejeze, e cam imposibil ca datele lor sa fie in siguranta in fata unor asemenea tipuri de atacuri.