DIGI Romania: Deciziile Importante Anuntate Oficial, Expansiunea in Europa

DIGI Romania Deciziile Importante Anuntate Oficial Expansiunea Europa

DIGI Romania, cea mai mare companie de telecomunicatii din Romania conform declaratiilor proprii, are milioane de clienti in toata tara, insa ceea ce foarte multa lume nu stie este faptul ca ea are deasemenea filiale in afata tarii, unele de foarte mare succes. Mai exact, cei de la DIGI Romania au succes foarte mare in Spania cu filiala DIGI Mobil care genereaza sute de milioane de euro anual din serviciile pe care le ofera pentru clientii existenti acolo.

DIGI Romania este deasemenea prezenta in Italia, unde nu se bucura de succes chiar la fel de mare, dar unde are totusi destui clienti, compania plecand din Ungaria dupa ce i-a fost refuzat accesul la frecventele 5G de catre autoritatile tarii. Lasand in urma Ungaria, cei de la DIGI Romania au anuntat in mod oficial, la final de 2021 si in 2022, intrarea pe doua noi piete foarte importante, intr-una cu o filiala proprie, iar in alta intr-un parteneriat.

DIGI Romania: Deciziile Importante Anuntate Oficial, Expansiunea in Europa

DIGI Romania a intrat pe piata din Portugalia la final de an 2021, acolo avand o filiala care se numeste Dixarobil Telecom, iar incepand din toamna anului 2021 a cumparat inclusiv acces la frecventele 5G licitate de catre autoritatile tarii. DIGI Romania a platit aproape 68 de milioane de euro pentru frecventele 5G din Portugalia si urmeaza sa-si lanseze serviciile acolo, o piata adiacenta Spaniei in care succesul sau a fost fara egal pentru vreo companie romaneasca.

DIGI Romania a intrat deasemenea si pe piata din Belgia, tot pentru a avea o retea 5G, doar ca acolo face pasul in parteneriat cu o companie numita Citymesh NV, parte a grupului Cegeka, deci nu e tocmai o intrare proprie pentru a-si oferi serviciile. Chiar si asa, cei de la DIGI Romania fac pasi extrem de importanti pentru a-si extinde serviciile in tari europene foarte importante in care traiesc si destui romani, iar daca vor aplica strategia din Spania, atunci e posibil sa aiba succes mare.

DIGI Romania este interesata sa fie prezenta pe cat mai multe piete europene importante, din cate se pare, iar succesul din Spania este un foarte bun punct de plecare pentru a concura cu marile grupuri de telecomunicatii care controleaza o buna parte din piata europeana.