BANCA Transilvania: Pericolul Adus in Atentia Clientilor din Toata Romania

BANCA Transilvania Pericolul Adus Atentia Clientilor Toata Romania

BANCA Transilvania le aduce tuturor clientilor din Romania in atentie un pericol foarte serios pe care ei nu ar trebui sa il ignore in aceasta perioada. Vorbim despre o informare pe care banca a publicat-o pentru toti clientii, iar asta deoarece ea aduce in discutie o problema foarte serioasa generata de atacurile cu malware.

BANCA Transilvania ii atentioneaza pe clientii din toata tara in legatura cu FluBot, un malware foarte periculos pentru Android care le poate infecta rapid telefoanele. Conform atentionarii care a fost emisa de catre banca, acest malware a fost gandit pentru a fi raspandit prin mesaje malitioase, fie ca e vorba de SMS, sau mesaje de pe retele de socializare.

Conform explicatiilor furnizate de catre banca FluBot este gandit pentru a extrage o varietate de informatii din telefoane si a le trimite catre hackeri. Printre aceste informatii pe care malware-ul le poate extrage se numara si cele bancare, adica date de acces la platforme de mobile banking, si chiar ma imult decat atat, din pacate.

BANCA Transilvania ne recomanda cu tarie sa nu instalam vreodata aplicatii din surse necunoscute, indiferent ce fel de mesaje primim in telefoanele noastre. Aplicatiile din surse necunoscute ne pot infecta telefoanele cu diverse tipuri de malware, si fie ne pot abona la servicii premium fara sa stim, luand bani automat, fie le spun hackerilor datele noastre bancare.

BANCA Transilvania Pericolul Adus Atentia Clientilor Toata Romania flubot

Avand in vedere modul in care sunt gandite aceste tipuri de malware, nu totdeauna ne putem da seama ca suntem victima unui atac si ca urmeaza sa pierdem bani. In aceasta idee, cea mai buna masura de protectie este preventia, si BANCA Transilvania ne spune ca putem preveni totul prin a nu instala aplicatii necunoscute.

BANCA Transilvania ne recomanda totusi ca in situatia in care am devenit victima unui atac de acest gen, sa cerem ajutorul sau pentru a rezolva problema. Desigur ca atunci cand vine vorba despre recuperare abanilor, de exemplu, ar putea fi imposibil de facut acest lucru, dar merita sa incrcam.

BANCA Transilvania are pe website-ul sau mai multe informatii importante cu privire la modalitatile in care ne putem proteja impotriva atacurilor de tip malware, dar si privind ceea ce putem face pentru a cere ajutor la nevoie.