Ministrul Sanatatii: Avertisment de Ultima Ora pentru Milioane de Romani Astazi

Ministrul Sanatatii Avertisment Ultima Ora Milioane Romani Astazi

Ministrul Sanatatii a emis o atentionare extrem de serioasa pentru milioane de romani din intreaga tara in aceasta perioada foarte complicata prin care trece toata Romania, iar asta din cauza caniculei care aduce temperaturi insuportabile in mai toate localitatile, acestea putand fi foarte periculoase.

Ministrul Sanatatii ofera mai jos cateva sfaturi foarte utile pentru milioane de romani care pot fi extrem de serios afectati din cauza caniculei si pot avea viata pusa in pericol de temperaturile foarte ridicate, asa ca e bine sa fiti atenti la informatii, daca nu pentru voi, atunci macar pentru persoanele iubite din jurul vostru.

“Sunt recomandari specifice, atat pentru populaţia generala, cat si pentru persoanele varstnice, recomandari pentru angajatori sau pentru cei care desfasoara activitati fizice intense. Sigur, sunt lucruri comune care se refera la recomandarea de a evita pe cat se poate expunerea directa la caldura în intervalul 11.00- 17.00.

Persoanele care sunt expuse la caldura e recomandat sa gaseasca o soluţie sa stea in incinte mai reci, circa 5 grade faat de temperatura mediului ambiant, asta era recomandarea. Daca nu avem aer conditionat este recomandat sa mergeti in locuri publice care beneficiaza de climatizare si care pot sa reprezinte pentru persoanele care suporta mai greu caldura, o solutie.

Sunt oameni care nu au la domiciliu aparate de climatizare a aerului, acum stiti ca si gradul de suportabilitate a caldurii e evident in functie de persoana, in functie de afectiunile pe care le are si ceea ce se intampla in acest moment, sa ne amintim ca ani la rând am avut temperaturi in sudul tarii temperaturi de peste 35 de grade, dar asta nu inseamna ca recomandarile noastre nu sunt utile.

Evitarea consumului de alcool chiar sub forma de bere sau vin este extrem de importanta, pentru ca lumea are senzatia ca se racoreste, ei bine, nu se racoreste.

Cantitati mici de lichide la intervale mici repetate sunt mai utile decat consumul unei cantitati mari o singura dată. E o hidratare permanenta si evita în acest fel dezechilibrele ce pot sa apara. Si dusuri reci se pot face, dar nu extrem de reci, cu apa calduta.”