Rusia a Atacat Portul din Odesa la o Zi dupa Semnarea unui Acord privind Transportul de Grane

Rusia a Atacat Portul din Odesa la o Zi dupa Semnarea unui Acord privind Transportul de Grane

Rusia a aratat inca o data dispret pentru intreaga lume, in special ONU, dupa ce a atacat portul din Odesa cu patru rachete Kalibr la doar o zi dupa ce a semnat un acord cu Ucraina pentru a permite tranzitul granelor catre lumea Occidentala, acord pe care ONU l-a sustinut, si la a carui respectare ar trebui sa vegheze.

Doua dintre rachetele pe care Rusia le-a lansat catre portul Odesa au fost interceptate de sistemele de aparare antiaeriana ale Ucrainei, in timp ce doua au lovit obiective din port, fara a afecta totusi stocurile de grane care se afla in depozite, insa asta pune totusi in discutie capacitatea de a mai transporta grane catre lumea occidentala.

“Potrivit Comandamentului Operațional „Sud” al Ucrainei, Rusia a atacat portul Mării Negre din Odesa cu rachete de croazieră pe 23 iulie. Două rachete au fost doborâte de apărarea aeriană a Ucrainei, în timp ce celelalte două au lovit facilitățile portului.

Atacul a avut loc la o zi după ce Rusia și Ucraina au semnat acorduri pentru reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră. Acordul prevedea trecerea în siguranță a cerealelor ucrainene din trei porturi din sud-vestul regiunii Odesa, inclusiv cel din Odesa.”