Republica Moldova se Teme de o Posibila Invazie a Rusiei

Republica Moldova Teme Posibila Invazie Rusiei

Republica Moldova se teme de o posibila invazie a Rusiei, ceva ce n-ar trebui sa mire pe cineva din moment ce Rusia a dat de inteles chiar recent ca se uita cu atentie la Transnistria si dorinta acestei regiuni de a se alatura teritoriului rus, actiunile de zilele trecute ale moldovenilor fiind privite cu surprindere de multa lume.

Acum prin vocea primului-ministru al tarii, Natalia Gavrilita, Republica Moldova spune lumii intregi ca daca Rusia va ajunge sa ocupe regiunea Odesa, si va avea granita cu transnistria, dar si cu Romania, exista temerea serioasa ca ar putea avea loc o invazie a teritoriului sau.

“Este un scenariu ipotetic deocamdată, dar dacă acțiunile militare se mută mai departe în partea de sud-vest a Ucrainei și spre Odesa, atunci, bineînțeles, suntem foarte îngrijorați.

Suntem foarte îngrijorați, mai ales având în vedere că trupe (rusești) se află pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria. Facem tot posibilul pentru a menține pacea și stabilitatea și pentru a ne asigura că luptele nu se intensifică.”