CEC Bank: Cati Romani se Imprumuta pentru Vacante, Cati Nu Merg Deloc

CEC Bank Cati Romani Imprumuta Vacante Cati Nu Merg Deloc

CEC Bank a publicat astazi un anunt care vine si cu o serie de vesti destul de ingrijoratoare cu privire la multi romani din tara noastra, iar asta in plina perioada de razboi aproape de granitele tarii noastre. Dupa un lung val de scumpiri care a afectat toate domeniile vietii, romanii au ramas serios afectati, astfel ca un studiu publicat de catre CEC Bank dezvaluie cat de serioase sunt efectele evolutiilor economice din tara noastra in ultimele luni.

CEC Bank spune ca, in baza acestui studiu, a fost dezvaluit faptul ca 37% dintre romani au mai putini bani de vacanta decat anul trecut, ceea ce nu e tocmai surprinzator, avand in vedere ca vacantele sunt mai scumpe. Dintre toti romanii care au fost intrebati, in cadrul acestui studiu, daca au bani de vacante, 26.6% dintre ei au afirmat ca nu au planuri de vacanta, iar 38.5% spera sa reuseasca sa mearga intr-o vacanta cu un maxim de 3.000 de LEI in 2022.

CEC Bank: Cati Romani se Imprumuta pentru Vacante, Cati Nu Merg Deloc

CEC Bank spune ca 37.5% dintre romani si-au redus bugetele de vacanta anul acesta, si doar 5.8% au bani pentru a cheltui mai mult de 10.000 de LEI pentru un concediu, 49% dintre toti preferand Romania ca destinatie. 75% dintre romanii care vor merge in vacanta anul acesta spun ca au facut economii pentru a-si putea plati relaxarea din concediu, in timp ce 16.5% folosesc tichetele de vacanta primite de la angajatori pentru a-si plati sejururile.

CEC Bank spune ca 3.52% dintre romani vor sa-si ia un credit pentru a merge in vacanta, si 5% vor sa faca un imprumut la prieteni, deci 8.52% dintre participati imprumuta bani pentru a merge in vacanta. In ciuda faptului ca preturile au crescut peste tot, de la combustibil si pana la cazari, sau mancare, studiul pe care il prezinta CEC Bank arata ca romanii au totusi in continuare apetit pentru a merge in vacante, chiar daca trebuie sa imprumute bani pentru asta.

CEC Bank a publicat in ultimele luni si alte studii care au aratat in ce situatie se afla romanii din punct de vedere economic, razboiul din Ucraina producand destule probleme in tara noastra.