WhatsApp: Extrem de IMPORTANTA Schimbare facuta in Secret pe iPhone, Android

WhatsApp Extrem IMPORTANTA Schimbare Secret iPhone Android

WhatsApp pregateste in aceasta perioada in secret o foarte importanta schimbare despre care ar trebui sa stie toti cei care folosesc aplicatia de mesagerie pe iPhone si Android. V-am spus acum cateva saptamani despre faptul ca in cadrul companiei americane se pregateste o modificare pentru functia care ne permite sa publica stories.

WhatsApp vrea sa ne ofere posibilitatea de a vedea preview-uri pentru link-urile care sunt incluse in aceste povesti de catre oameni, totul in indeea de a creste securitatea platformei. Afisarea de previzualizari pentru link-urile incluse in stories ne ajuta sa ne dam seama daca urmeaza sa accesam un website malitios, sau nu, sau sa ne lamurim daca vrem sa accesam un anumit link.

Ideea din spatele acestei modificari nu e tocmai noua, alte platforme de mesagerie avand deja functii similare implementate, doar ca WhatsApp s-a “miscat” mai greu cu implementarea. Chiar si asa, vorbim despre o masura foarte buna pentru noi deoarece scopul sau final este de a ne ajuta sa ne ferim de website-uri malitioase incluse in stories.

WhatsApp: Extrem de IMPORTANTA Schimbare facuta in Secret pe iPhone, Android

WhatsApp va implementa totul precum puteti vedea in imaginea de mai jos, astfel incat previzualizarile pentru link-urile website-urilor sa ne arate cat mai multe informatii. Multumita acestora vom putea lua o decizie mai bine informata cu privire la accesarea unui anumit link, si asta in final e de mare ajutor.

WhatsApp Extrem IMPORTANTA Schimbare Secret iPhone Android povesti preview
Actualul sistem de preview pentru link-uri in stories in WhatsApp (stanga), vs noul sistem (dreapta).

In momentul de fata cei de la WhatsApp testeaza aceasta schimbare in secret in versiunile beta ale aplicatiilor pentru iPhone si Android, un numar limitat de oameni avand acces la ea. Procesul in sine este identic cu cel pe care compania l-a urmat ani la rand pentru a pregati lansarea unor schimbari majore, asa ca nu vorbim despre nimic surprinzator.

WhatsApp a fost in centrul multor critici de-a lungul timpului din cauza lipsei unor masuri de protectie pentru oameni cand a venit vorba despre link-urile partajate in aplicatie. Dupa ce a integrat previzualizari mari pentru link-urile partajate in conversatii si grupuri, acum platforma merge mai departe cu intgrarea lor in stories.

Nu se stie cand anume va fi lansata aceasta schimbare pentru aplicatia de mesagerie, insa probabil ca nu vom avea de asteptat foarte mult pana cand o vom putea folosi.