Uniunea Europeana va Cumpara mai Multa Energie Electrica din Ucraina

Uniunea Europeana Cumpara Multa Energie Electrica Ucraina

Uniunea Europeana isi va dubla importurile de energie electrica din Ucraina pentru a reduce si mai mult importurile din Rusia in perioada urmatoare si a scapa de santajul energetic pe care rusii il fac in plin razboi, dar asta depinde si de capacitatea ucrainienilor de a-si apara centralele care produc energia.

Unounea Europeana le-a permis Ucrainei si Republicii Moldova sa se sincronizeze cu infrastructura sa de transport de energie electrica inca din primavara, iar acum va finanta si mai mult capacitatea ucrainienilor de a se apara prin achizitia de energie electrica in cursul urmatoarelor luni.

“UE va mai mult decât dubla importurile de energie electrică din Ucraina. Începând cu 30 iulie, asociația ENTSO-E, care reprezintă operatorii UE de transport de energie electrică, a permis o creștere de 2,5 ori a exportului de energie electrică ucraineană, sau 250 de megawați, către țările europene.

„UE este conștientă de rolul electricității ucrainene, care ajută la înlocuirea gazului toxic al Rusiei”, a declarat Volodymyr Kudrytskyi, șeful consiliului de administrație al operatorului de rețea electrică de stat Ukrenergo.”