Coronavirus Romania: Numarul Nou al Cazurilor Noi pentru 30 Iulie 2022

Coronavirus Romania Numarul Nou Cazurilor Noi 30 Iulie 2022

Coronavirus in Romania isi continua raspandirea in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim in continuare despre cifre mari raportate de catre autoritati, iar asta in conditiile in care, din pacate, nu mai exista masuri de prevenire a raspandirii virusului in comunitatile din toata tara, in plina vara caniculara.

Coronavirus se transmite foarte intens in plina vara din cauza variantei BA.5 care este mult mai transmisibila in comparatie cu versiunile anterioare, iar asta pentru ca virusul evolueaza pe masura ce ramane activ in comunitatile din toata lumea si se transmite fara bariere de protectie, iar asta inseamna ca ar putea sa evolueze in continuare.

Coronavirus a generat in ultimele saptamani multiple cresteri ale infectarilor zilnice, iar aceasta situatie e asteptat sa nu se schimbe prea curand, iar asta deoarece autoritatile estimeaza ca valul 6 ar urma sa aiba varful atins undeva in cursul saptamanilor urmatoare, cu medii de peste 10.000 de noi cazuri zilnice inregistrate in Romania.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.532 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 1.299 mai puține față de ziua anterioară.

1.469 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 303 persoane au fost
reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.760 cu 3 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 254 persoane, cu 12 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 254 pacienți internați la ATI, 221 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 565 sunt minori, 561 fiind internați în secții, cu 25 mai puțin față de ziua anterioară și 4 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.”