Volodimir Zelenski Acuza Rusia de Uciderea a Zeci de Ucrainieni in Atacul de la Olenivka

Volodimir Zelenski Acuza Rusia Uciderea Zeci Ucrainieni Atacul Olenivka

Volodimir Zelenski acuza armata Rusiei de un atac sangeros care a vizat un centru de detentie din Olenivka, acesta fiind controlat de catre separatistii din regiunea Donetsk, iar conform autoritatilor ucrainiene, zeci de prizonieri de razboi au fost ucisi in urma acestui atac.

Volodimir Zelenski a publicat o declaratie de presa in care vorbeste despre atacul asupra centrului de detentie, asta in timp ce Rusia acuza Ucraina de acest atac, asa cum era de asteptat, iar zeci de oameni si-au pierdut viata din cauza lui.

“Atacul ocupanților asupra Olenivka este o crimă de război deliberată a rușilor, o ucidere deliberată în masă a prizonierilor de război ucraineni. Peste cincizeci de morți…

Fiecare ocupant care abuzează ucrainenii, care torturează și ucide, ar trebui să știe că va exista răzbunare pentru asta. Chiar dacă unii dintre ucigașii ruși speră că nu vor fi aduși în fața justiției, că se vor ascunde undeva, anunță-i: vor fi trași la răspundere în orice caz. Geografia, timpul, granițele și zidurile nu vor opri o justă răzbunare.

Ar trebui să existe o recunoaștere legală clară a Rusiei ca stat terorist. Rusia a demonstrat prin numeroase atacuri teroriste că este cea mai mare sursă de terorism din lume astăzi.

Acesta este un fapt. Slavă veșnică tuturor celor care distrug invadatorii!”