BCR Romania: Decizia de ULTIMA ORA Anuntata Oficial cu Aplicare de Astazi

BCR Romania Decizia ULTIMA ORA Anuntata Oficial Aplicare Astazi

BCR Romania a anuntat o decizie de ultima ora pe care a luat-o, si care se aplica in Romanai incepand de acum, iar asta dupa o perioada in care banca a decis sa le ofere tuturor ucrainienilor posibilitatea de a face schimburi valutare cu hrivne. Acum cei de la BCR Romania au decis ca acest lucru nu mai poate fi aplicat dupa ce s-ar fi “depasit faza critica si grava a fluxului de refugiati” din cauza razboiului din Ucraina, probabil in baza unei analize serioase.

BCR Romania a fost una dintre putinele banci care a decis sa schimbe hrivne in LEI dupa ce razboiul din Ucraina a inceput, si timp de peste 5 luni de zile le-a permis ucrainienilor sa faca acest lucru, dar o decizie a BNU impiedica acest lucru. BCR Romania spune ca incepand cu 25 iulie Banca Nationala a Ucrainei nu le mai permite institutiilor financiare din Ucraina sa cumpere moneda ucrainieana cash de la institutii financiare din afara tarii contra valuta cashless, deci nu ar putea cumpara hrivnele schimbate in Romania.

BCR Romania: Decizia de ULTIMA ORA Anuntata Oficial cu Aplicare de Astazi

BCR Romania reactioneaza practic in urma deciziei luate de catre Banca Nationala a Ucrainei, dar spune ca in ultima perioada au scazut oricum schimburile valutare facute de catre cetatenii ucrainieni, iar cei care au ajuns deja aici au facut schimburile de care au avut nevoie. Chiar daca BCR Romania nu mai accepta hrivne pentru schimburile valutare, banca spune totusi ca acei ucrainieni care si-au facut conturi bancare in Romania, le vor putea folosi in continuare.

BCR Romania Decizia ULTIMA ORA Anuntata Oficial Aplicare Astazi schimb valutar hrivne

BCR Romania a facut 13.200 de schimburi valutar in hrivne in cele 5 luni din momentul in care a debutat razboiul din Ucraina, si a ajutat, la fel precum celelalte banci din Romania, ucrainienii care au ajuns in tara noastra cautand siguranta si ajutor. Era de asteptat ca schimburile valutare sa fie oprite la un moment dat, si nu doar de catre BCR Romania, ci si de catre alte institutii financiare care au permis acest lucru in decursul ultimelor 5 luni de zile.

BCR Romania are pe website-ul sau toate detaliile necesare cu privire la ajutorul pe care il ofera pentru cetatenii din Ucraina care ajung in Romania, asa ca daca vreti mai multe detalii cu privire la ceea ce se intampla, puteti intra acolo.