Rusia Continua Ofensivele Terestre, Muta Trupe in Sudul Ucrainei

Rusia Continua Ofensivele Terestre, Muta Trupe in Sudul Ucrainei

Rusia isi continua ofensivele in Ucraina in aceasta perioada, incercand sa ocupe teritorii tot mai vaste, insa se confrunta cu rezistenta puternica a armatei ucrainiene, ceva ce desigur ca nu fusese anticipat inainte de debutul razboiului, dar ceva care ingreuneaza, pentru rusi, indeplinirea obiectivelor.

Conform Marii Britanii, Rusia si-ar reloca un numar mare de soldati din partea de nord a Donbas catre sudul Ucrainei pentru a putea duce la indeplinire atacuri mai puternice si a cuceri zone pe care pana acum nu le-a putut ocupa, Mikolaiv si Odesa fiind vizate, ele fiind bombardate tot mai intens in ultima perioada.

“În ultimele patru zile, Rusia a continuat să încerce atacuri tactice asupra axei Bakhmut, la nord-est de Donețk, reușind doar să facă progrese lente.

După cum au informat autoritățile ucrainene săptămâna trecută, Rusia își realocează probabil un număr semnificativ de forțe din sectorul de nord Donbas în sudul Ucrainei.

Probabil că Rusia ajustează designul operațional al ofensivei sale din Donbas, după ce nu a reușit să facă o descoperire operațională decisivă în conformitate cu planul pe care îl urma din aprilie. Probabil că și-a identificat frontul Zaporizhzhia ca o zonă vulnerabilă care are nevoie de întărire.”

author avatar
Redactia iDevice.ro