NASA ATENTIONEAZA Intreaga Lume, Pericolul pentru Intreaga Planeta Pamant

NASA ATENTIONEAZA Intreaga Lume Pericolul Intreaga Planeta Pamant

NASA atentioneaza toata omenirea cu un nou anunt oficial pe care l-a publicat pentru a ne pune in garda in legatura cu ceea ce se intampla in sistemul solar, dar si cu privire la felul in care Pamantul poate fi extrem de serios afectat in viitorul apropiat. In cadrul unui nou anunt oficial, cei de la NASA vorbesc despre ciclul solar 25 care a inceput in decembrie 2019, si care se dovedeste a fi mult mai intens decat credeau expertii sai.

NASA a crezut ca acest ciclu solar va fi unul de intensitate “sub medie”, asa cum a fost cel anterior, insa soarele este mult mai activ decat credeau expertii, iar asta se va resimti extrem de serios pe Pamant, de fapt deja se simt. NASA ne transmite ca aceasta activitate mai crescuta a soarelui se reflecta prin activitatea cosmica mult mai intens, cu eruptii solare mai puternice, iar acest lucru afecteaza substantial comunicatiile radio de pe Pamant.

NASA ATENTIONEAZA Intreaga Lume, Pericolul pentru Intreaga Planeta Pamant

NASA spune deasemenea ca si retelele electrice resimt un impact puternic al acestor eruptii solare, sistemele de geolocalizare fiind deasemenea afectate, iar astronautii care sunt in spatiul cosmic in timpul activitatii intense a soarelui resimt deasemenea mai dur aceasta perioada. Din cauza acestei activitati mult mai intese, decat se preconiza, a soarelui, cei de la NASA spun ca e nevoie de o noua misiune care sa analizeze urmatorul eveniment de acest gen pentru a intelege mai bine ce se intampla.

NASA ATENTIONEAZA Intreaga Lume Pericolul Intreaga Planeta Pamant furtuna solara
Demonstratie a efectelor unei eruptii solare, conform NASA.

Conform celor de la NASA, in jurul Pamantului s-ar afla nu mai putin de 35.000 de obiecte cosmice care obiteaza planeta in ionosfera si termosfera, inclusiv Statia Spatiala Internationala, iar eruptiile solare puternice din ciclul 25 le afecteaza foarte serios. Satelitii sunt extrem de afectati de eruptiile solare puternice, ei putand fi fortati sa reintre prematur in atmosfera, sau sa aiba durata de exploatare redusa, NASA spunand ca inclusiv riscul de coliziune spatiala creste in aceste situatii.

NASA nu ofera vreo solutie pentru aceasta problema deoarece nu exista vreuna, dar spune ca noi misiuni pentru explorarea spatiului cosmic ne pot ajuta sa intelegem mai bine ceea ce se intampla din cauza acestor eruptii solare puternice.